Adauga un pic de magie vietii

Home « Chefs « Retete

Vara, obişnuim să facem drumeţii, să dormim în curte sub clar de lună, să facem un foc de tabără şi să creăm sentimentul că ziua de mâine nu există. Însă, a doua zi, mirosul de brioşe abia scoase din cuptor ne face să realizăm că şi realitatea este cât se poate de frumoasă. Iar dacă prafumul lor este combinat cu cel al murelor, atunci am adăugat un pic de magie vieţii.

Brioşe cu ciocolată şi mure

Ingrediente: pentru aluat: făină; 3 ouă; 1/2 ceaşcă de ulei; 1 cană de lapte; 1/3 ceaşcă de iaurt simplu sau cu vanilie; 2 linguriţe extract de vanilie; ciocolată topită
pentru cremă: 1 ceaşcă de unt; 3-4 căni zahăr pudră; 4-5 linguri de piure de mure

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 350 de grade Celsius şi garniseşte forme de brioşe cu hârtie de copt. Amestecă toate ingredientele pentru aluat până la omogenizare. Umple formele de brioşe cam 3/4 şi coace-le timp de 15-20 minute sau până când un cuţit introdus iese curat.

Pentru cremă, bate untul timp de 2 minute. Adaugă treptat zahărul pudră până când untul devine foarte gros. Încorporează şi piureul de mure şi opreşte-te din amestecat atunci când untul are o consistenţă destul de cremoasă. Dacă devine prea subţire, adaugă mai mult zahăr pudră până se îngroaşă. Pune crema într-un poş şi spriţează brioşele răcite, apoi decorează-le cu mure proaspete.

Notă: Pentru a face piure de mure, pune fructele de pădure într-un blender şi amestecă-le până la omogenizare. Dă piureul printr-un filtru pentru a elimina seminţele.

 

 

Irina B.

sursa foto: allthingscupcake.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: briose, desert, dulciuri, gastronomie, retete culinare
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement