Biscotti cu mandarine dulci

Home « Chefs « Retete

Ne dorim ceva dulce, dar care să fie în pas cu anotimpul? Hmm, arome de portocală, mandarină, în combinaţie cu scorţişoară? Sună bine, nu?

Totul este simplu de făcut, trebuie doar să preparăm acest dulce de vis, care va rămâne în amintirea noastră până la următoarea repetare a reţetei.

 

         

Biscotti cu mandarine dulci

Ingrediente:

500ml suc de portocale

12 mandarine mici

1 baton mare de scorţişoară

5 cuişoare

4 păstăi de cardamon, zdrobite

150g de zahăr brun


Pentru biscotti
:

260g de făină

175g de zahăr brun

150g alune de pădure, puţin prăjite

2 linguriţe praf de copt

1 linguriţă de scorţişoară măcinată

2 ouă, bătute uşor

coaja rasă de la 2 portocale

1 gălbenuş

1 lingură de lapte

 

Mod de preparare:

1. Primul pas: încălzim cuptorul la 180º C.

2. Pentru biscotti: amestecăm într-un bol mare făina, zahărul, praful de copt şi scorţişoara măcinată. Amestecăm încontinuu, adăugând încet ouăle, până obţinem o compoziţie de consistenţa unui aluat.

3. Apoi adăugăm alunele şi coaja de portocală. Împărţim amestecul în două părţi egale şi formăm din fiecare câte un sul, cu secţiunea ovală şi aşezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4. Batem laptele şi gălbenuşul, ungem fiecare sul cu acest amestec şi dăm la cuptor 20-25 minute până devin rumen-aurii.

5. Aşezăm biscotti pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, într-un singur strat şi-i mai dăm la cuptor 20 de minute, întorcându-i o dată.

6. Curăţăm mandarinele de coajă, restul ingredientelor le punem la fiert, într-o cratiţă. Lăsăm pe foc 2 minute, apoi  adăugăm mandarinele şi mai lăsăm 5 minute, întorcând din când în când fructele.

Poftă bună!

sursă imagine: goodfood.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement