Eatermagazine! Retete briose


Briose cu portocala

Home « Chefs « Retete

Fie că optăm pentru brioşe cu ciocolată, cu fructe sau simple, ele sunt divinizate de toată lumea.

Gustul divin, textura cremoasă şi pufoasă sunt definitorii pentru brioşe de nota 10!

                                                  Brioşe cu portocală

Ingrediente:

450 g făină

150 g zahăr

180 ml lapte

75 g unt topit

45 ml ulei

2 ouă

1 portocală

7 g drojdie uscată

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

1 linguriţă coajă rasă de portocale

 

Mod de preparare:

1. Amestecăm făina, zahărul, sarea, uleiul şi drojdia într-un bol, apoi turnăm uleiul, laptele, ouăle, untul, coaja rasă de lămâie şi de portocală.

2. După ce a rezultat o pastă consistentă, lăsăm aluatul să crească, apoi îl aşezăm în hârtiuţele speciale din tava cu brioşe şi introducem la cuptor brioşele timp de 15 minute, la 200 grade C.

3. La final, după ce le-am scos şi le-am pus la răcit, le decorăm cu câteva feliuţe de portocală.

Poftă bună!

 

sursă imagine: itakor.wordpress.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: delicios, dulciuri, muffins, retete briose, retete prajituri
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement