Briose estivale

Home « Chefs « Retete

Vrei să ştii cel mai bun mod de a spune dacă reţetele pe care le faci sunt perfecte sau doar bune? Nu te uita cum prietenii le mănâncă...ci ascultă. Stând în depărtare şi ascultând. Ştii că ai o reţetă câştigătoare dacă, după primele muşcături, auzi o exclamaţie de genul "Oh, Doamne!".

Acesta este răspunsul la care te poţi aştepta dacă te gândeşti să faci brioşe de vară. Sau, cel puţin, ăsta e răspunsul pe care eu l-am primit, ceea ce mă face să mă simt suficient de încrezătoare că alor mei le-au plăcut aceste brioşe delicioase.

Aceste reţete de brioşe sunt perfecte pentru cei cu o poftă accentuată de dulce. Fie că alegi pepene roşu, piersici, nectarine, zmeură, mure sau orice altă combinaţie proaspătă, aromele vor fi intense şi gustul divin.

Brioşe cu pepene roşu

Ingrediente: făină; felii de pepene roşu; 1/2 cană de apă; 1/2 ceaşcă de ulei; 4 ouă; 1/2 ceaşcă de fulgi de ciocolată; colorant alimentar; 400 g cremă de brânză

 

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 350 de grade Celsius. Tapetează o tavă pentru brioşe cu hârtie de copt. Amestecă 200 g cremă de brânză cu făină, apă şi ulei. Continuă să amesteci, până se omogenizează crema, după care bate ouăle în compoziţie.
 

Scoate sâmburii feliilor de pepene şi taie-le în bucăţi mici. Pune-le în storcător şi stoarce-le pentru a crea o cantitate suficientă de suc de pepene roşu. Într-un bol, amestecă sucul cu câteva picături de colorant alimentar pentru a crea o culoare verde închis şi toarnă-l peste cealaltă cantitate de cremă. Bagă fulgii de ciocolată într-o pungă în care ai pus făină şi agită binâ până când fulgii sunt uniform acoperiţi cu făină.

 

Toarnă fulgii peste aluat, amestecă bine şi pune din compoziţie în formele de brioşe, până le umpli cam 3/4. Coace timp de 20 - 25 de minute şi verifică din când în când cu o scobitoare dacă aluatul s-a făcut. Scoate prăjiturele din cuptor atunci când scobitoarea iese curată. Lasă brioşele pe un raft să se răcească pentru aproximativ 20 de minute, apoi decorează cu crema verde pe deasupra. Eventual, dacă găseşti să cumperi jeleuri de pepene roşu, ornează brioşele cu ele.

Brioşele cu pepene roşu îţi vor răsfăţa papilele gustative şi te vor face să înţelegi de ce toată lumea va exclama "Oh, Doamne!".

 

Va urma...

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: cupcakes, gastronomie, retete briose, retete culinare
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement