Cotlet de porc cu pere

Home « Chefs « Retete

Din cele mai vechi timpuri, oamenii şi-au canalizat atenţia către tot ce ţine de reţete culinare, gastronomie, inventivitate, toate adunate în buchetul deliciilor culinare. Întotdeauna, bucătarii renumiţi şi nu numai au căutat să descopere tainele fiecărui ingredient, pentru a delecta simţurile gurmanzilor cu cele mai inedite gusturi şi arome, rezultatul fiind satisfacţia deplină. Fiecare reţetă are ceva special, un anumit ingredient minune care face ca respectivul preparat să fie atât de îndrăgit, renumit şi căutat. Un exemplu în acest fel ar fi şi reţeta cotlet de porc cu pere. Dulceaţa perelor face ca frăgezimea cărnii de porc să împrumute din aromele lor, rezultând o carne nemaipomenită, care poate potoli chiar şi cea mai "cruntă" foame. O încercăm?

 

                                                                           Cotlet de porc cu pere

 

Ingrediente:

  • 1,5kg cotlete de porc fără os

  • sare

  • 2 linguriţe ulei de rapiţă

  • 3 linguri otet de vin

  • 2 linguri zahăr

  • 150ml vin alb

  • 230ml zeamă supă de pui

  • 2 pere curăţate, tăiate pe lungime în 8 felii

  • 1 bucată de ghimbir curăţată şi tăiată julien

  • 4 cepe tocate mărunt

  • 2 linguriţe amidon de porumb amestecat cu 2 linguriţe de apă

 

Mod de preparare:

Condimentăm carnea de porc, încingem uleiul într-o tigaie, punem carnea şi-o gătim câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se pătrunde.cotlet de porc cu pere

 

Scurgem grăsimea din tigaie, punem oţetul şi zahărul, amestecăm până când zahărul se dizolvă. Lăsăm amestecul pe foc mediu până ce siropul capătă o culoare închisă.

 

Adăugăm vinul şi lăsăm să fiarbă la foc mic amestecând. Când vedem că a dat în clocot, adăugăm zeama de supă, perele şi ghimbirul, şi mai lăsăm să fiarbă timp de 5 minute. Între timp, adăugăm şi cepele şi mai lăsăm pe foc încă 2 minute, pentru ca perele să devină moi. Apoi, punem şi amestecul cu amidon şi amestecăm până ce sosul se îngroaşă. La final, punem în tigaie, peste sos, carnea de porc, le incorporam astefl incat carnea sa se acopere cu sos.

 

Poftă bună!

 

                                                                                                                                                                   Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: bucataria romaneasca, delicatese gourmet, reteta culinara
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement