Cotlete de porc in sos de vin si usturoi

Home « Chefs « Retete

Ce poate fi mai bun pentru un prânz sau o cină ca la carte dacă nu această reţetă, cotlete de porc în sos de vin şi usturoi, care este, de-a dreptul, demenţială!                 

Cotlete de porc în sos de vin şi usturoi

Ingrediente:

2 bucăţi cotlet

4 căţei de usturoi

2 linguri untură de porc

1 cană cu vin alb sec

1 lingură amestec de rozmarin, oregano

1 foaie de dafin

sare

piper

 

Mod de preparare:

1. Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Batem carnea cu un ciocan de şniţele, o asezonăm cu amestecul de condimente, sare şi piper, apoi punem bucăţile de carne într-o tavă încăpătoare.

3. Adăugăm în tavă untura de porc, foaia de dafin, vinul şi căţeii de usturoi necurăţaţi, zdrobiţi doar cu latul cuţitului.

4. Acoperim tava cu o folie de aluminiu şi-o introducem la cuptor timp de 45 de minute.

5. După cele 45 de minute, scoatem tava din cuptor, înlăturăm folia de pe tavă, din nou introducem tava la cuptor, cam 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.

6. Friptura de porc o servim cu sosul format în tavă, alături de mămăliguţă.

Poftă bună!

 

sursă imagine: lauraadamache.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement