Descopera savoarea spumei de ciocolata

Home « Chefs « Retete

Te-ai întrebat vreodată de ce este atât de iubită spuma de ciocolată? Răspunsul este cât se poate de simplu: pentru că este absolut delicioasă, de ţi se topeşte în gură. În plus, se prepară repede şi poate completa orice desert preferat.

Spumă de ciocolată

Ingrediente: 170 g ciocolată cu lapte; 170 g zahăr + 1 lingură extra; 170 g unt; 4 ouă; 1 lingură de apă; un praf de sare; esenţă de vanilie

Mod de preparare: Mărunţeşte ciocolata, taie untul cuburi şi separă ouăle. Apoi topeşte ciocolata cu untul şi esenţa de vanilie într-un vas pe aburi şi las-o să se răcească. Între timp, pune apă rece într-un bol pe masa de lucru. Bate gălbenuşurile cu 170 g zahăr şi 1 lingură de apă pe aburi 3 minute, până ajunge la consistenţa maionezei, după care scoate bolul cu gălbenuşuri de pe aburi şi transferă-l în cel cu apă rece. Amestecă până se răceşte complet.

Bate albuşurile cu un praf de sare până sunt tari, apoi adaugă lingura de zahăr şi mai amestecă puţin. Încorporează gălbenuşurile cu ciocolata, apoi jumătate din cantitatea de albuşuri. După omogenizare, toarnă şi restul cantităţii de albuşuri, iar la final bagă spuma de ciocolată în frigider cel puţin 4 ore.

Spumă de ciocolată alb
ă
 

Ingrediente: 225 g ciocolată albă tocată mărunt; 150 g zahăr + 115 g extra; 560 ml smântână pentru frişcă; 6 ouă separate albuş de gălbenuş; 3 ouă întregi
 

Mod de preparare: Prima dată, topeşte ciocolata albă la bain-marie şi las-o deoparte, să se răcească. Bate frişca, apoi pune să fiarbă 150 g de zahăr cu 60 ml apă. Între timp, bate gălbenuşurile şi cele 3 ouă întregi. Când siropul atinge 115 C, toarnă-l în fir subţire în ouăle pe care le baţi, până când amestecul din bol se răceşte.
 

Într-un alt bol amestecă albuşurile şi restul de zahăr. Pune-le la bain-marie şi mixează-le până când amestecul se înfierbântă bine şi ajunge la consistenţa unei bezele. Bezeaua formată încorporeaz-o câte puţin într-o treime din spuma de gălbenuşuri, apoi încorporează repede frişca în ciocolata caldă. Adaugă peste ea spuma de gălbenuşuri şi restul de bezea, după care amestecă-le uşor. La final, bagă spuma de ciocolată în frigider cel puţin 2 ore.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com

 

Publicat in: ianuarie 2014
Etichete pentru acest articol: desert, gastronomie, retete culinare, spuma de ciocolata
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement