Friptura de peste - un deliciu

Home « Chefs « Retete

Este deja un truism faptul că peştele este un aliment foarte nutritiv, care conţine multe proteine, vitamine (A,D,E,B12) şi minerale (fosfor, iod, potasiu). Mai mult, grăsimea din peşte nu este periculoasă, ea fiind bogată în acizi graşi nesaturaţi, dar şi în acizi graşi esenţiali (omega 3 şi omega 6). Se recomandă consulmul de peşte de cel puţin 3 ori pe săptămână. Dacă nu am făcut-o până acum, pentru toate există un început:


          Friptură de pește

 

Ingrediente:

  • 3 lingurițe ulei

  • 6 cepe tocate mărunt

  • 1 cățel de usturoi zdrobit

  • 1 chili tocat mărunt, fără semințe

  • 400 g roșii bucăți conservă

  • 2 foi de dafin

  • 1/4 linguriță chili Cayenne

  • 1 linguriță ienibahar măcinat

  • sucul a 2 lime

  • 4 fripturi de cod

  • 1 linguriță de zahăr de trestie

  • 2 lingurițe bitter angostura

  • sare si piper negru

Mod de preparare:friptura de peste

Încingem uleiul în tigaie. Adăugăm cepele, le rumenim 5 minute până se înmoaie. Adăugăm usturoiul și ardeiul iute, amestecăm și le mai ținem pe foc 2 minute. După care, adăugăm roșiile, frunzele de laur, chili Cayenne, ienibaharul și sucul de lime, precum și sare după gust.

Gătim la foc mic pentru 15 minute, apoi adăugăm fripturile de cod și sosul de roșii. Acoperim, lăsăm la foc mic pentru 10 minute.

Următorul pas constă în transferarea fripturilor pe un platou încălzit, pe care să se păstreze calde. Amestecăm zahărul și bitterul angostura în sos, fierbem la foc mic pentru 2 minute. apoi turnăm peste pește.

Poftă bună!

 

                                                                                                                                                     Articol scris de IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement