Hamburgeri cu nucsoara

Home « Chefs « Retete

Se apropie sfârşitul de săptămână. Deja ni s-au descreţit frunţile, cheful de distracţie ne-a revenit, iar apetitul pentru un preparat ca la carte este mai prezent ca niciodată! Cum vremea încă mai este favorabilă pentru un picnic în aer liber, m-am gândit la nişte hamburgeri cu nucşoară făcuţi pe grătar, care ne pot salva din orice impas:

                            

 

                                                                  Hamburgeri cu nucşoară

Ingrediente:

- 500 g pulpă de viţel
- 500 g carne de porc
- 1 ceapă albă
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 legătura de leurdă
- 1 mână de pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 linguriţă pastă de ardei iute
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură ulei
- 1/2 pahar de bere
- 1 linguriţă coriandru
- 1 linguriţă nucşoară pisată
- sare
- piper

 

Mod de preparare:hamburger

Pisăm coriandrul într-un mojar, îl amestecăm cu nucşoara şi le adăugăm la carne împreună cu sarea, piperul şi pasta de ardei. Într-o tigaie călim ceapa tăiată mărunt, pe care, la rândul ei, o răsturnăm peste carne. Usturoiul şi leurda se taie cât mai mărunt, apoi se adaugă şi ele impreuna cu verdeaţa. Le încorporăm bine, apoi stropim cu sosul de soia şi berea. Omogenizăm amestecul 2-3 minute pentru a distribui aromele uniform şi-l introducem la frigider pentru a se îmbina bine aromele.
Se scoate de la frigider, se ia în mână câte puţin din compoziţie şi se modelează în forme rotunde, apoi se pun pe grătar şi voilà!

Poftă bună!

 

                                                                                                                                                 Articol scris de IRINA B.

 

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement