Inghetata de casa pentru weekend

Home « Chefs « Retete

Te bate gândul să prepari celor dragi îngheţată, însă nu ai o echipamentele potrivite? Nicio problemă! Nu ai nevoie de niciun aparat, care, oricum, mai mult încurcă spaţiul din bucătăria ta decât să ajute la ceva. Mai ales atunci când se pot face aceste reţete de îngheţată manual.

În majoritatea cazurilor, îngheţata este cel mai iubit desert, dar şi unul uşor de preparat. Aroma preferată este ciocolata, dar cu cât există mai multe combinaţii, cu atât îngheţata va arăta mai demenţial.

Ce-ai spune de-o îngheţată de vanilie, la care se adaugă alte trei reţete delicioase, menite să te ajute să amplifici aromele clasice?

Începe cu o smântână grasă, pentru frişcă, pe care o baţi cu telul până când se îngroaşă bine. Dă-o deoparte.

Într-un castron, bate crema de brânză şi laptele condensat îndulcit. Asigură-te că le-ai amestecat bine şi că au o culoare frumoasă. Nu uita să foloseşti o cremă de brânză moale, altfel rişti să munceşti prea mult pentru obţinerea unei compoziţii netede.

Apoi, combină cele două ingrediente cu o spatulă sau lingură (fără să baţi). Într-un final, adaugă seminţe de vanilie, răstoarnă compoziţia cu lingura într-un recipient şi bagă la congelator preţ de câteva ore. Cât de uşoară a fost reţeta asta? Poţi servi îngheţata cu nişte ciocolată fierbinte, sos de caramel sau pur şi simplu cu o cireaşă în vârf. Bucuraţi-vă toată familia de acest desert nemaipomenit.

Îngheţată de vanilie cu brânză

Această îngheţată este plină de arome proaspete şi bune. Cu doar cinci ingrediente şi preparare uşoară, ce mai aştepţi?

Ingrediente:

2 ceşti de smântână bătută
1 l lapte condensat îndulcit
1 cutie de cremă de brânză
2 linguriţe de vanilie
pentru topping: cireşe (opţional)

Mod de preparare: Într-un castron mare, bate smântâna până devine o cremă densă şi bag-o la frigider. Într-un alt castron, bate crema de brânză până se omogenizează, apoi adaugă treptat şi laptele condensat, continuând să amesteci până devine o compoziţie omogenă şi cremoasă. Adaugă şi vanilia, după care încorporează uşor frişca în amestecul de cremă de brânză. Pune amestecul de îngheţată într-un recipient şi bagă în congelator peste noapte. În momentul în care doreşti să o serveşti, ia câte cupe de îngheţată doreşti şi decorează-le cu cireşe.

 

Va urma...

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: sheknows.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: desert, gastronomie, inghetata cu ciocolata, inghetata de casa
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement