Legumele au gust!

Home « Chefs « Retete

Această reţetă de zacuscă este perfectă pentru paste, în ravioli, ca bază pentru tarte sau quiche. Lista este nesfârşită şi are un gust bogat, deşi sunt legume pure!

Zacuscă de ghebe

Ingrediente: 700 g ghebe; 500 g ceapă; 4-5 morcovi; 1 kg ardei capia; 1 kg roşii; 300 ml ulei; sare, piper; 1 linguriţă boia dulce; 1 foaie de dafin

Mod de preparare: Treceţi morcovul, ceapa şi ardeii prin robot. Tăiaţi ghebele felii. Opăriţi roşiile în apă clocotită, curăţaţi-le de coajă, apoi puneţi-le în maşina de tocat.

Într-o oală, turnaţi uleiul şi 300 ml apă. Adăugaţi ceapa şi morcovii tăiaţi felii şi lăsaţi să fiarbă până când scade toată apa, iar ceapa şi morcovii sunt moi. Puneţi şi ghebele. Amestecaţi bine şi condimentaţi cu boia dulce, foaie de dafin, sare şi piper.

 

Adăugaţi ardeii, iar după un sfert de oră, şi roşiile. Amestecaţi de câteva ori şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. Prepararea legumelor ar trebui să dureze cam două ore, până când sucul de roşii s-a îngroşat, iar uleiul s-a ridicat la suprafaţă.
 

La final, puneţi zacusca de ghebe în borcanele sterilizate, înfiletaţi capacele şi băgaţi borcanele la cuptor într-un vas cu apă, timp de 20-25 minute.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: myraskitchen.blogspot.com

 

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, retete culinare, zacusca, zacusca de ghebe
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement