Marmelada de dovleac - dulcele toamnei

Home « Chefs « Retete

Deserturile cu adevărat sănătoase sunt cele făcute în casă. În acest fel ştii exact ce conţin prăjiturile şi poţi controla cantitatea de zahâr din ele. De asemenea, eviţi conservanţii şi alte E-uri nocive care se găsesc adesea în dulciurile de la cofetărie sau cele ambalate din comerţ. Iar o marmeladă de sezon va satisface toate dorinţele şi poftele familiei tale, fiind una binevenită în această perioadă a anului: cu dovleac.


                                               Marmeladă cu dovleac

Ingrediente:

  • 1,5 kg dovleac

  • 3 portocale

  • 100 ml apă

  • 3 batoane de vanilie

  • 900 g zahăr (dacă se poate, zahăr special pentru dulceaţă).

Mod de preparare:

1. Se curăţă dovleacul de coajă şi se taie cubuleţe de circa 1,5 cm. Se spală portocalele, se şterg şi se cojesc. Cojile se taie felii subţiri, se lasă 1 min. în apă clocotită, apoi se scurg.

2. Se storc portocalele şi se taie batoanele de vanilie în câte 3-4 bucăţi fiecare (după ce au fost despicate pe lung, ca să iasă aroma).
marmelada de dovleac

3. Se pune zahărul într-o cratiţă cu fundul gros, se toarnă deasupra apa şi sucul de portocală şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce se îngroaşă ca un sirop.

4. Se introduc cubuleţele de dovleac, vanilia şi coaja de portocală şi se lasă să fiarbă până ce dovleacul devine sticlos. Din când în când, se ia spuma.

5. Se pun în borcane bostanul, vanilia şi coaja de portocală, iar siropul se lasă să mai fiarbă circa 5 min, după care se toarnă în borcane.

6. Se închid cu capac, se răstoarnă cu gura-n jos şi se lasă să se răcească bine.

Poftă bună!

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: deserturile, dovleac, marmelada, marmelada cu dovleac
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement