Mere coapte cu migdale

Home « Chefs « Retete

Hmmm, merele sunt ideale, sunt fructele care, potrivit medicilor, ţin doctorul deoparte. Asta aşa este! Dar la fel de bune pot fi coapte, parfumate cu aromele esenţei de vanilie, picurate cu prospeţimea sucului de lămâie sau mângâiate de praful de scorţişoară. Ştiu, deja ne plouă în gură... poate reţeta de mere coapte cu migdale ne va mai potoli simţurile:

                                                                   Mere coapte cu migdale

Ingrediente:

- 3 mere
- 3 nuci
- 50g migdale crude
- 1 mână stafide
- 10g unt

- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 2 linguri zahăr brun
- 1 linguriţă scorţişoară
-
1 lingură suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Zdrobim migdalele şi nucile, le punem într-un castronel, adăugăm stafidele, scorţişoara, zahărul brun, pe care le amestecăm bine.
mere copate cu migdaleMerele le spălăm, scoatem cotorul, le ungem cu unt şi sucul de lămâie, punem puţin şi în interior, apoi le umplem cu amestecul de mai sus.
Aşezăm merele într-un vas uns cu unt şi-l introducem la cuptor pentru cca 15-20 min, având grijă să ne uităm la mere pentru a nu se înmuia prea tare.
Din mere se va scurge puţină zeamă, pe care nu o vom arunca, ci o vom picura deasupra cu o lingură înainte de servire.

Poftă bună!

 

                                                                                                                                                    Articol scris de IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: ideale, mere coapte cu migdale, retete chefs, simturile
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement