O bunatate - Tarta cu ciuperci si bacon

Home « Chefs « Retete

Tarta cu ciuperci şi bacon este ideală pentru gospodinele care doresc să prepare ceva delicios, rapid, care să încânte întreaga familie. Fie că optăm să o savurăm în familie sau cu prietenii, tarta cu ciuperci şi bacon va avea un succes răsunător datorită combinaţiilor de alimente.


Ingrediente:

- aluat foietaj proaspăt

- 350g ciuperci champinion

- 2 cepe albe

- 200g smântână

- 3 ouă

- 250 g bacon

- câteva linguri ulei de măsline

- sare si piper (după gust)

- 1 dovlecel

Mod de preparare:

Într-o cratiţă, după ce am pus câteva picături de ulei de măsline, punem la călit ceapa tocată mărunt. Se adaugă şi ciupercile tăiate feliuţe şi se lasă la călit până scade apa lăsată de ciuperci.

Adăugăm peste compoziţia rezultată baconul, pe care îl lăsăm 5 min. la călit împreună cu ceapa şi ciupercile.

Întindem foaia de aluat în tava pentru tartă unsă cu ulei şi pudrată cu făină, apoi o aşezăm şi o înţepăm cu furculiţa din loc în loc pentru a nu se umfla, dar şi pentru a avea un aspect plăcut.

Urmează apoi să întindem peste aluatul din tavă compoziţia de ceapă, ciuperci şi bacon.

Batem ouăle întregi cu sare şi piper, apoi adăugăm smântâna şi amestecăm bine până devine o pastă.

Turnăm pasta peste compoziţia de ceapă, bacon şi ciuperci, decorăm cu câteva rondele de dovlecel, apoi o introducem la cuptorul încălzit înainte, la 180 grade, preţ de 45-50 min.

Când este gata, se lasă să se răcească puţin şi se serveşte ca atare!


Poftă bună!

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: tarta, ciuperci, bacon, reteta
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement