Reteta delicioasa


Paste la cuptor cu creveti si rosii cherry

Home « Chefs « Retete

Pastele la cuptor cu creveţi şi roşii cherry sunt cremoase, aromate şi săţioase, ideale pentru mesele în familie, cu prietenii sau de afaceri.

Ingrediente:

-60 grame unt
-sare
-piper.
-450 grame paste
-10 ml ulei de măsline
-450 grame creveţi decorticaţi tăiat în cubuleţe

-frunze de pătrunjel (după preferinţe)

-70 grame făină
-4 căţei de usturoi
-500 ml lapte
-300 grame ciuperci tocate
-100 grame roşii cherry
-200 grame caşcaval ras
-200 grame parmezan ras.


Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 de grade. Într-o cratiţă se fierbe apa cu puţină sare şi se adaugă pastele. Se lasă la fiert timp de 15 minute şi când sunt gata, scurge bine şi transferă într-o cratiţă.

Într-o tigaie se încinge uleiul. Apoi, se asezonează creveţii cu sare şi piper şi se căleşte în uleiul încins, timp de 10 minute. Paralel, se topeşte untul, se adaugă făina şi usturoiul, precum şi laptele, dar treptat, până când dă în clocot. Se pun ciupercile, pătrunjelul tocat mărunt şi roşiile, lăsându-se pe foc pentru 5 minute.


După acest interval de timp, se ia de pe foc, se presară caşcavalul şi jumătate din parmezanul dat prin răzătoare. Apoi se adaugă creveţii, pastele şi se condimentează cu sare şi piper. Toarnă toată compoziţia în tavă şi presară restul de parmezanul, introducându-o în cuptorul bine încins preţ de 30 de minute.

Poftă bună!

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: paste, creveti, rosii, reteta
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement