O dulceata de placinta


Placinta cu mere si nuca de cocos

Home « Chefs « Retete

Merele sunt bogate în fibre și alte substanțe care reglează tranzitul intestinal și mențin senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Studiile arată că un flavonoid descoperit în compoziția mărului, cunoscut sub numele de florizină, protejează femeile aflate la menopauză de osteoporoză prin creșterea densității osoase. În plus, merele conțin bor, un alt element important pentru menținerea oaselor sănătoase.

Un măr pe zi ține departe mai multe tipuri de cancer, potrivit cercetărilor efectuate de-a lungul timpului. În coaja mărului se găsesc mai mulți compuși care au o activitate puternică împotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau sân.

Un consum constant de fructe bogate în fibre, precum mere, protejează organismul de Parkinson, o afecțiune caracterizată prin descompunerea celulelor nervoase ale creierului producătoare de dopamină (substanță care transmite informația între neuronii creierului).

 

                                                              Plăcintă cu mere şi nucă de cocos

 

Pentru blat:

4 ouă

8 linguri zahăr

8 linguri făină

4 linguri nucă de cocos

un praf de copt

sare

1 plic zahăr vanilat

 

Pentru umplutură:

1 kg de mere rase

150 g unt

un praf de budincă de caramel

130 ml apă

8 g gelatină + 3 linguri de zahăr + 5 linguri de apă

4 linguri de suc de lămâie

vanilie

1 baton scorțişoară

9 linguri de zahăr

 

Pentru glazură:

ciocolată menaj

unt

 

Mod de preparare:

Mixăm ouăle cca 5 minute cu zahărul simplu şi cu cel vanilat. Cernem făina şi praful de copt, apoi le amestecăm de sus în jos, iar la sfârşit adăugă nuca de cocos. Punem amestecul într-o tavă şi băgăm la cuptor preţ de 15 minute. După cele 15 minute, îl scoatem afară şi lăsăm la răcit.mere

 

Răzuim merele. Într-o oală turnăm apa, zahărul şi budinca, pe care le amestecăm şi le punem la fiert. Adăugăm şi merele rase amestecate cu sucul de lămâie, scorţişoara şi untul. După ce a început să fiarbă, mai ţinem la foc mic încă 5 minute. Le lăsăm la răcit şi apoi adăugăm gelatina (se amestecă cu 3 linguri de zahăr şi 5 de apă), esenţa de vanilie şi batonul de scorțişoară.

 

Această umplutură o punem peste blat, deasupra ciocolata şi zahărul vanilat.

 

Poftă bună!

 

sursă imagine: goodfood.ro

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement