Prajitura cu bulion, in premiera la MasterChef

Home « Chefs « Retete

Noua ediţie MasterChef, începută aseară, este cea mai spectaculoasă dintre toate! Nu o spunem numai noi, ci şi juraţii emisiunii culinare, cei trei chefi de mare clasă: Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea.

De departe, atracţia culinară a serii a fost prăjitura cu bulion şi gem de prune, preparată de către concurentul Dorin Stan. Acesta a reuşit imposibilul: să-i facă pe juraţi să plângă!

Prăjitura cu bulion este o reţetă minunată, de casă, cu cremă delicioasă, care aminteşte de copilărie. Este o prăjitură extrem de apetisantă şi colorată, cu foi coapte pe dosul tăvii şi cu umplutură de bulion.

Prăjitură cu bulion şi gem de prune

Ingrediente: foi: 1 kg făină; 15 linguri ulei; 15 linguri bulion; 9 linguri zahăr; 1 linguriţă bicarbonat de sodiu; sare; esenţă de rom
cremă: 800 g gem de prune; 800 ml apă; 200 g unt; 200 g griş; 200 ml lapte; 4 linguri zahăr; sare
caramel: 200 g zahăr; 100 g zahăr farin; 100 ml apă

Mod de preparare: Mixăm zahărul cu uleiul şi bulionul, până ce obţinem o cremă spumoasă. Turnăm peste ea făină (amestecată în prealabil cu bicarbonatul şi sarea) şi amestecăm până rezultă o cocă elastică, pe care o porţionăm în 4 bucăţi egale. Le întindem foarte bine cu sucitorul şi le coacem (preţ de 8 minute) pe dosul tăvii, în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Pentru cremă, amestecăm apa şi laptele şi le punem la fiert, împreună cu zahărul şi grişul turnat în ploaie. După ce a fiert bine, lăsăm compoziţia să se răcească puţin, apoi adăugăm untul. Turnăm şi esenţa de rom.

Între timp, caramelizăm zahărul, îl "stingem" cu apă şi-l lăsăm să fiarbă. Aşezăm prima foaie în tavă, punem ½ din cremă, apoi următoarea foaie, peste care turnăm gemul. Procedăm aşa până terminăm foile şi crema, iar la final pudrăm prăjitura cu zahăr tos.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: copilul.ro

 

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: chef, gastronomie, masterchef, prajituri
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement