Prajitura in straturi cu banane

Home « Chefs « Retete

Ce poate fi mai dulce decât o prăjitură în straturi cu banane, pentru zile pline de răsfăţ?

 

Deşi oferta dulciurilor gata preparate ne face cu ochiul, nimic nu se compară cu ceva dulce făcut în casă, mai ales pentru o zi de iarnă.

 

Hai să facem prăjitura cu banane!

 

                                         

                                                              Prăjitură în straturi cu banane

 

Ingrediente:

125 g zahăr

120 g făină

4 ouă

1 plic zahăr vanilat

2 linguri apă

1 pachet praf de copt

 

Pentru cremă:

400 g smântână pentru frişcă

4 banane

1 plic zahăr vanilat

1 lingură cacao

2 linguri lichior de banane

1 pachet întăritor de frişcă

1 lămâie

1 ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

1. Batem spumă ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi două linguri de apă, adăugăm în ploaie făina cernută cu praful de copt şi amestecăm uşor, de jos în sus, să nu se lase. Luăm câte o lingură din aluat şi turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt 18 rondele, cu diametrul de 10 cm, apoi le coacem în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-12 minute.prajitura

 

2. Prepararea cremei: Batem frişca, apoi adăugăm cacaua, zahărul vanilat, două banane pasate, lichiorul şi întăritorul de frişcă, pe care le amestecăm până obţinem o cremă omogenă, bine legată, apoi o lăsăm la rece 15-20 minute, iar pe celelalte două banane le tăiem pe lung în felii şi le stropim cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.

 

3. La final, aşezăm în straturi succesive foile coapte din aluat, crema, ciocolata rasă şi feliile de banane.

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: unica.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: dulce, gastronomie, retete culinare, retete dulciuri
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement