Rasfat maxim in toiul verii

Home « Chefs « Retete

Tartă crocantă cu rubarbă şi căpşuni

Gustul dulce al acestei tarte crocante reprezintă răsfăţul maxim din toiul verii. Iar dacă adaugi frişcă sau îngheţată de vanilie alături, vei avea parte de momente incendiare chiar la tine în bucătărie!

Ingrediente: ½ ceaşcă zahăr tos; 1 ½ căni zahăr brun; 2 ceşti de făină; 4 căni de căpşuni proaspete, decojite şi tocate; 4 căni de rubarbă proaspătă, tăiată cubuleţe; 1 ceaşcă unt nesărat; 1 cană fulgi de ovăz; 1 linguriţă de scorţişoară; ¼ linguriţă de nucşoară

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 375 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă zahărul tos, ½ ceaşcă de zahăr brun, 3 linguri de făină, căpşunile, rubarba, scorţişoara şi nucşoara. Pune amestecul într-un vas termorezistent uns cu puţin unt. Într-un castron separat, amestecă făina rămasă, restul de zahăr brun, unt şi ovăz. Răstoarnă-le peste compoziţia de căpşuni şi rubarbă şi coace-o timp de 40 minute sau până când topping-ul este uşor rumenit.

Această reţetă simplă poate fi adaptată oricărui fruct pe care îl ai la îndemână. Poţi opta, în loc de rubarbă, pentru piersici, afine şi zmeură. Amestecă ¼ linguriţă de extract de migdale şi coajă de portocală pentru o textură şi mai luminoasă.

Vafe cu c
ăpşuni

Atunci când prepari aceste sandwichuri, optează pentru toppinguri din nuci tocate, cireşe, fulgi de ciocolată, nucă de cocos prăjită şi lasă pe toată lumea să-şi prepare sandwichuri proprii.

Ingrediente: 8 vafe belgiene groase, prăjite; 4 cupe de îngheţată de căpşuni; 1 cană de căpşuni proaspete, decojite şi tocate; sos de ciocolată

Mod de preparare: Într-un castron, amestecă îngheţata cu căpşunile şi, cu o lingură, umple vafele calde cu cremă de îngheţată şi căpşuni, apoi stropeşte-le cu sos de ciocolată.

 

 

Irina B.

sursa foto: food.amerikanki.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: dulce, gastronomie, retete culinare, retete dulciuri
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement