Ravioli cu urda

Home « Chefs « Retete

Mamma mia! RAVIOLI?! Bucătăria italiană? Deja gândul mi-a fugit la reţetele culinare pe care le găsesc numai în Italia! Pizza, spaghetti, focaccia, etc, toate sunt delicii culinare nemaipomenite. Iar aceste mici "gărgăriţe" (ravioli) sunt de departe la fel de gustoase ca oricare preparat italienesc. Sună bine, nu-i așa?

 

                                                   

                                                      

                                                    Ravioli cu urdă

Ingrediente:

Pasta

  • 500 g făină de grâu dur

  • 5 ouă bătute ușor cu 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin

Umplutura

  • 1 dovleac mic, dat pe răzătoare

  • 300 g spanac congelat

  • 1 ou bătut

  • 6 lingurițe de urdă (ricotta)

  • 1 linguriță de măceș măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru pastă, cernem făina într-un robot, adăugăm treptat ouăle bătute până când începe să se lege pasta. Răsturnăm coca pe o suprafață presărată cu făină și o frământăm ușor 5 minute. Pe urmă, o învelim cu folie de plastic și o punem la rece o jumătate de oră.

Pentru umplutură, amestecăm dovleacul şi spanacul, le punem la foc mediu 5-7 minute, apoi le scurgem printr-o strecurătoare. După scurgere, presăm legumele pentru a elimina umezeala, apoi le amestecăm cu ou, urdă și măceș.ravioli cu urda

Tăiem coca în 4 bucăți și o întindem cu un făcăleț, punem câte o linguriță de umplutură la fiecare 10 cm pe foile de cocă şi umezim coca cu o pensulă împrejurul umpluturii. Acoperim cu o altă foaie de cocă și scoatem aerul împrejurul umpluturii. Pe urmă tăiem coca în forme de ravioli. Repetăm în aces fel până terminăm coca. Punem ravioli formați la uscat pe un grătar 10 minute.

Într-o oală mare turnăm apă şi adăugăm o linguriță de sare. Punem ravioli la fiert în apa clocotită 3-4 minute. La final, îi scurgem şi-i servim ca atare.

Poftă bună!

 

                                                                                                                                                              Autor: IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: "gargarite", Italia, ravioli cu urda, retete chefs
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement