Reteta culinara: Mere glazurate

Home « Chefs « Retete

Merele au proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare, dar sunt şi o sursă bogată de vitamine, de minerale, de acizi graşi şi de enzime; merele ajută şi la reglarea nivelului zahărului din sânge şi la scăderea apetitului alimentar. În plus, stimulează metabolismul şi digestia, ajutând şi la detoxifierea organismului; datorită proprietăţilor antiseptice şi tonice, îmbunătăţeşte digestia, combate balonarea şi intoxicaţiile alimentare.Merele sunt, în general, principala sursă de fibre naturale!
 

Merele conţin o cantitate însemnată de fier şi majoritatea ingredientelor de care organismul are nevoie zilnic, având în acelaşi timp un conţinut scăzut de calorii. Merele sunt bogate în pectină, subsţantă care purifică organismul de toxine. Această substanţă a fost recunoscută a avea în mod substanţial efecte pozitive asupra plămânilor, ajutând persoanele cu probleme respiratorii, chiar şi fumătorii. De asemenea, poate fi de ajutor în tratarea dizenteriei, bolilor respiratorii acute şi laringitei. Conţine şi elemente care ajută la întărirea oaselor, ceea ce îl face extrem de util pentru femei şi copii.

Cu toate aceste beneficii, propun o reţetă dulce pentru oameni la fel de dulci:

 

                                                                       Mere glazurate

 

Ingrediente

- 5 mere de aceeaşi mărime
- 1 cană cu zahăr
- 1/2 cană cu apă
- 3 linguri oţet
- colorant alimentar roşu
- 5 beţe

 

Mod de preparare:

1. Merele spălate se taie în două, se curăță căsuța cu sâmburi și în locul ei adaug un pic de zahăr.

2. Se pun zahărul cu apă pe foc mic până se formează un sirop gros. Apoi se adaugă oţetul şi se lasă pe foc, fără a mai amesteca, până fierbe cu bule mai mari şi mai lente.
mere glazurate
3. Între timp, în mere se înfig beţele, iar când siropul este gata, se adaugă colorantul şi se trec merele rapid prin acesta. Apoi se baga la cuptor timp de 15 minute (opţional se pot adăuga cuişoare, scorţişoară, câteva picaturi de zeamă de lămâie).

 

Poftă bună!

 

                                                                                                                                                                       Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: bucataria romaneasca, delicatese, dulciuri, mere, retete culinare
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement