Reteta culinara: Supa crema de ciuperci

Home « Chefs « Retete

Reţeta culinară de astăzi este acel fel de mâncare uşor, ideal pentru un prânz savurat în linişte, fără a ne grăbi!

 

Combinaţia de ciuperci cu smântână şi legume, toate blenduite, îi dă supei un gust delicios, fin aş spune!

 

        Supă cremă de ciuperci

 

Ingrediente:

500 g de ciuperci

200 g de smântână

50 g de unt

1 litru de supă de pui

1 ceapă

1 rădăcină de pătrunjel

1 cartof mare sau 2 mai mici

1 cană cu lapte

4 căței de usturoi

1 legătură de pătrunjel

o jumătate de țelină

crutoane de pâine

sare

piper

 

Mod de preparare:

1. Curățăm țelina și rădăcina de pătrunjel și le dăm prin răzătoare, apoi le punem la fiert în supa de pui, împreună cu ceapa, curățată și tăiată sferturi.

 

2. Spălăm ciupercile și le tăiem felii, apoi le călim în unt; curățăm cartoful și-l tăiem cubulețe, după care îl punem și pe el la fiert, împreună cu legumele, în supa de pui. Când ciupercile se înmoaie și scade zeama pe care au lăsat-o în tigaie, le utrnămm în oala cu supă și lăsăm totul să fiarbă bine. Mixăm supa la blenderul robotului de bucătărie, apoi adăugăm laptele, sarea și piperul.supa crema de ciuperci

 

3. Mai punem supa puțin pe foc, să mai dea un clocot și să se mai îngroașe puțin, timp în care tocăm mărunt pătrunjelul, apoi prăjim crutoanele de pâine în puțin ulei, alături de usturoiul pisat.

 

4. Servim supa fierbinte, cu câte o lingură de smântână, crutoane de pâine și pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: andys.md

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare delicioasa, retete culinare, supa crema
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement