Reteta culinara: Tarte delicioase cu ton

Home « Chefs « Retete

Începem săptămâna în plin cu o reţetă pe atât de gustoasă, pe atât de uşor de pregătit?

Trebuie să avem la îndemână toate ingredientele şi suntem gata pentru prepararea ei!

              Tarte cu ton

Ingrediente:

Aluat:

200 g făină 

1 ou

3 linguri de apă

3 linguri de ulei de floarea-soarelui

sare

Umplutură:

200 g ton în suc propriu (din conservă)

200 g filé de macrou afumat

300 g maioneză

100 g icre de Manciuria  

50 g unt

2 lingurițe de capere

2 lingurițe de suc de lămâie

1 praf de coriandru

sare

piper negru măcinat

câteva fire de mărar

 

Mod de preparare:

1. Aluatul: Într-un castron, batem cu telul uleiul cu apă, ou și sare, adăugăm făina și amestecăm totul. Modelăm aluatul obținut sub formă de bilă, apoi îl dăm la frigider 30 de minute.tarte

2. Întindem o foaie de aluat și decupăm în formele dorite, le introducem la cuptor preţ de câteva minute, în forme unse, și le lăsăm să se răcească; apoi le răsturnăm din forme și le lăsăm să se odihnească.

3. Ungem peștele afumat cu suc de lămâie și unt; peste peşte punem tonul bine scurs, caperele și mirodeniile, pe urmă umplem tartele cu acest amestec, șprițăm dea­supra maioneză şi pre­sărăm icre și mărar verde.

Poftă bună!

sursă imagini: shutterstock.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement