Reteta de post: Salam de biscuiti

Home « Chefs « Retete

Pentru o zi de post, un dulce care să ne înfrumuseţeze viaţa este ideal, mai ales când e vorba de salam de biscuiţi, atât de îndrăgit de mulţi dintre noi.

 

Cu siguranţă, l-am mâncat pe tot parcursul copilăriei noastre, însă niciodată nu este prea târziu pentru a ne mai simţi răsfăţaţi de reţetele pregătite cândva de mamele sau bunicile noastre!

 

 

 

Salam de biscuiţi de post

 

Ingrediente:

500 g biscuiţi simpli (populari)

150 ml apă

100 g margarină

50 g rahat

3 linguri zahăr

2 linguri cacao

2 linguri dulceaţă (după preferinţe)

1 esenţă rom

1 pumn stafide

nucă de cocos


Mod de preparare:

1. Rupem biscuiţii bucăţele, iar peste ei turnăm esenţa de rom şi apă.

 

2. Într-o crăticioară amestecăm cacaoa, zahărul şi cele 4 linguri de apă, iar amestecul îl punem pe foc. Lăsăm să dea într-un clocot, apoi dăm deoparte compoziţia, adăugăm margarina şi amestecăm până se omogenizează ingredientele.

 

3. Sosul obţinut îl turnăm peste biscuiţi, amestecăm până sunt toţi acoperiţi de sosul de cacao, pe urmă încorporăm dulceaţa, stafidele şi rahatul.salam de biscuiti

 

4. Pe masă întindem o folie alimentară, punem jumătate din compoziţie, formăm un sul şi împachetăm strâns. La fel procedăm şi cu cealaltă jumătate.

 

5. Pe ambele suluri le introducem la frigider până se întăresc bine.

 

6. Dupa ce s-au întărit bine, le putem da prin nucă de cocos.

 

Poftă bună!

surse imagini: reteteculinarenoi.ro

Autor: IRINA B.
 

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare de post, retete culinare, retete prajituri
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement