Reteta desert: Negresa cu alune si lamaie

Home « Chefs « Retete

Negresa cu lămâie şi alune este un desert delicios pentru zilele de post.

 

Fie că alegem să o preparăm în zilele de post, fie că, pur şi simplu, ne este poftă de ceva dulce în orice zi a săptămânii, negresa se încadrează în topul preferinţelor noastre.

 

   Negresă cu lămâie şi alune

 

Ingrediente:

400 g făină

200 g zahăr

200 ml apă minerală

100 g alune pisate

100 g stafide

100 g ciocolată cu portocale de post

100 g suc de lămâie

50 ml rom

8 linguri ulei de floarea-soarelui

4 linguri gem de prune

2 linguri cacao

2 plicuri zahăr vanilinat

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară măcinată

lapte de soia

Pentru glazură:

topping de ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

1. Cu câteva ore înainte de a ne apuca de reţetă, lăsăm stafidele să se înmoaie în rom, .
 

2. Amestecăm zahărul cu gem, adăugăm pe rând ulei, apă minerală și făina amestecată în prealabil cu praf de copt și cacao. Turnăm zahăr vanilinat și scorțișoară, apoi înglobăm în compoziție alunele pisate, sucul de lămâie, precum și stafidele stoarse de rom.negresa

 

3. Amestecul rezultat îl așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnăm deasupra pasta formată din zahăr şi lapte de soia, introducem la cuptor să se coacă cca 45 de minute, până când începe să se desprindă de pe marginile formei.

 

4. Când observăm că aromele persistă în bucătărie şi prăjitura s-a făcut, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească în formă. Apoi o tăiem și o glazurăm cu topping-ul de ciocolată.

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: cookingwithaview.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement