Reteta dulce: Rulada cu capsuni si bezea

Home « Chefs « Retete

Ne dorim să mâncăm sau să preparăm pentru cei dragi ceva dulce?

 

Ne putem îndeplini pofta pregătind o ruladă cu căpşuni şi bezea delicioasă, ideală pentru un început de săptămână friguros!

 

        Ruladă cu căpşuni şi bezea

 

Ingrediente:

4 albuşuri

200g zahăr pudră

200g cremă de lămâie

150ml frişcă lichidă

10 căpşuni, curăţate şi tăiate bucăţele

100 g ciocolată neagră topită

sare
 

Mod de preparare:

1. În primul rând, încingem cuptorul la 180°C şi tapetăm cu hârtie pentru copt o tavă de aproximativ 23cm x 30cm).

 

2. Batem albuşurile cu ciocolata neagră şi cu un strop de sare până capătă consistenţă, adăugăm zahărul, amestecând continuu, până ce devine tare şi lucios.

 

3. Turnăm un strat egal în tavă şi lăsăm la cuptor 15 minute, până ce devine crocant pe margini.

 

4. Răsturnăm bezeaua pe o hârtie pentru copt. Deasupra întindem crema de lămâie, apoi batem frişca şi o aşezăm deasupra stratului de cremă de lămâie.

 

5. Adăugăm bucăţi de căpşuni, peste bezea, pe lungime, apoi introducem rulada la cuptor până capătă o culoare frumoasă.

 

Poftă bună!

 

sursă imagine: secretele-bucatariei.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: dulciuri, gastronomie, reteta prajituri, retete culinare
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement