Eatermagazine! Sarlota delicioasa


Reteta dulce: Sarlota cu capsuni

Home « Chefs « Retete

Pentru momentele dulci ale zilei, o şarlotă cu căpşuni este minunată! Poate fi cea care ne încununează ziua într-un mod extrem de delicios.

 

Combinaţia de fructe şi aromele lor situează acest desert în topul celor mai îndrăgite dulciuri.

 

                                                        Șarlotă cu căpşuni

 

Ingrediente:

16 pișcoturi

2 linguri lichior de banane

2 linguri lichior de ciocolată

3 banane

2 linguri suc de lămâie

3 foi gelatină

3 ouă

30 g zahăr

20 g zahăr vanilat

150 g ciocolată amăruie

2 linguri espresso

150 ml frișcă
 

Sos de ciocolată:

100 ml lapte

100 g ciocolată amăruie
 

Pentru ornat:

căpşuni

migdale

 

Mod de preparare:

1. Amestecăm cele două lichioruri și însiropăm puţin pișcoturile. În forme tapetate cu folie transparentă, așezăm câte 8 pișcoturi, în picioare. Apoi, decojim bananele, le tăiem felii, le stropim cu suc de lămâie şi le așezăm în formă.
 

2. Înmuiem gelatina, separăm ouăle, batem albușurile cu zahăr (gălbenușurile se bat cu zahăr vanilat). Topim ciocolata în bain-marie și o lăsăm să se răcorească puțin, apoi o înglobăm în amestecul de gălbenușuri.sarlota

 

3. Dizolvăm gelatina în espresso cald și o turnăm în amestecul de gălbenușuri, adăugăm albușul și crema o dăm la frigider. Când începe să se întărească, turnăm frișca bătută și restul de felii de banane, așezăm crema în forme și o lăsăm să se întărească la frigider 3 ore.
 

4. Pentru sosul de ciocolată: încălzim laptele și lăsăm să se topească înăuntru ciocolata. Răsturnăm șarlotele din forme, turnam sos de ciocolată şi decorăm cu căpşuni, migdale.

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: ecuisine.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement