Reteta dulciuri: Briose de Craciun

Home « Chefs « Retete

Ce este mai frumos şi mai decorativ pe masa de Crăciun ca aceste brioşe minunate, care ne face cu ochiul ori de câte ori ne uităm la ele şi mai mult?!

 

Cu siguranţă, toată familia va fi cucerită de aceste miniaturi dedicate sărbătorilor de iarnă, iar aromele vor fi divine pentru cei care se vor înfrupta din ele!

 

Brioşe de Crăciun

Ingrediente:

225g zahăr fin

175g unt

50g de cacao

2 ouă mari

1 linguriţă extract de vanilie

175g făină

½ linguriţă sare

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru glazură:

400g zahăr pudră

200g cremă de brânză

4 linguri unt

1 linguriţă extract de vanilie

 

Mod de preparare:

1. Încingem cuptorul la 180° C.

 

2. Tapetăm două tăvi pentru brioşe cu câte forme de hârtie dorim. Amestecăm 175ml de apă clocotită cu praful de cacao într-un bol de mărime medie, până obţinem o pastă fină.

 

3. Lăsăm amestecul să se răcească până ajunge la temperature camerei, apoi îl batem împreună cu ouăle şi vanilia.

 

4. Amestecăm făina, sarea, bicarbonatul şi zahărul cu un mixer, apoi adăugăm o treime din amestecul de cacao şi untul moale. Între timp, turnăm siropul de cacao rămas, în trei tranşe, şi mixăm de fiecare dată 30 de secunde.cupcakes

 

5. Umplem formele pe trei sferturi şi le lăsăm să se coacă 20 de minute, apoi le scoatem din cuptor şi le lăsăm la răcit în tavă.

 

6. Pentru glazură: batem untul şi crema de brânză două-trei minute, până obţinem un amestec cremos, apoi adăugăm vanilia. În timp ce amestecăm, adăugăm zahărul în patru tranşe; după fiecare adăugare, mixăm până ce zahărul se încorporează complet.

 

7. Decorăm prăjiturelele cu orice ne place.

 

Poftă bună!

surse imagini: flickr.com

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement