Eatermagazine! Un dulce pe placul tuturor


Reteta dulciuri: Placinta cu fructe uscate

Home « Chefs « Retete

Ne mai desparte puţin timp de mult aşteptatele sărbători de iarnă.

 

Toată lumea este cuprinsă de vremea cumpărăturilor, gospodinele trudesc de zori la prepararea reţetelor tradiţionale de Crăciun, la dulciurile care ne fac să ne simţim atât de fericiţi!

 

Un astfel de desert poate fi şi cel de astăzi:

 

Plăcintă cu fructe uscate

Ingrediente:

500g pachet amestec de fructe uscate

100g unt, topit

10 foi de plăcintă

140g fructe de pădure uscate (inclusiv afine şi cireşe)

140g caise uscate, feliate

1 lingură cu vârf de zahăr brun

1 linguriţă de scorţişoară

1 linguriţă amestec de condimente

2 linguri de miere

Pentru sirop:

coaja unei lămâi

2 linguri de miere

zahăr tos pentru ornat

 

Mod de preparare:

1. În primul rând, încălzim cuptorul la 180ºC.

 

2. Ungem o tavă de 18 x 28cm cu unt topit. De altfel, ungem o parte din foile de plăcintă cu unt topit, pe care le aşezăm în tavă. Procedăm la fel cu ultimele două foi, ungând fiecare strat cu unt topit.

 

3. Într-un bol mare, amestecăm fructele uscate cu zahărul brun, condimentele şi mierea.

 

4.Aşezăm o treime din compoziţie în tavă, în strat uniform, şi acoperim cu foile de plăcintă.

 

5. Ungem suprafaţa foilor cu unt topit, apoi, cu ajutorul unui cuţit, tăiem în forma dorită.

 

6. Stropim cu puţină apă (pentru ca marginile să nu se onduleze) şi introducem la copt timp de aprox. 30 de minute, până când devin aurii.

 

7. Încălzim coaja de lămâie, mierea şi 2 linguri de apă într-un vas, apoi turnăm peste prăjiturile calde şi le pudrăm cu zahăr tos.

 

8. Le lăsăm să se răcească în tavă înainte de a le aranja pe un platou.

 

Poftă bună!

sursă imagine: secretele-bucatariei.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement