Retete mic dejun delicioase

Home « Chefs « Retete

Mousse, iaurt de casă cu fructe de pădure, brioşe, parfait etc. Îţi sună a desert, nu? Ei bine, aceste minunăţii culinare pot înlocui banalul mic dejun, de care te-ai cam săturat.
 

Cu iaurt slab în loc de frişcă lichidă, îndulcitor de agave sau zahăr brun în loc de zahăr şi multă creativitate, aceste deserturi nu-ţi vor afecta nici silueta, fiind dietetice.

Pentru fiecare mic dejun nu-ţi trebuie mai mult de 10 – 15 minute. Iată ce-ţi propunem noi:

Mousse de mango şi banană

Ingrediente: 2 mango; 1 banană; 158 ml de iaurt slab; 1 linguriţă de nectar de agave; 6 cuburi de gheaţă; vanilie; felii de mango (pentru decor)

Mod de preparare: Fructul de mango taie-l în cubuleţe mici şi pune-l împreună cu banana în blender. Amestecă de câteva ori, apoi adaugă şi restul ingredientelor: iaurtul, nectarul de agave, vanilia şi cuburile de gheaţă. Rezultatul va fi o cremă densă şi pufoasă, ispititoare papilelor tale gustative. Bagă mousse-ul în congelator preţ de-o oră, apoi toarnă-l în cupe şi ornează-l cu bucăţi mici de mango.

Iaurt de casă cu fructe de pădure

De ce să optezi pentru iaurtul de casă, când ai la dispoziţie atâtea sortimente în comerţ? Vei beneficia de-o gustare naturală şi savuroasă, care îţi va aduce şi o cantitate mai mare de probiotice, esenţiale pentru aparatul digestiv, printre care lactobacillus şi acidophilus.

Iată cum să prepari iaurt de casă:

Ingrediente: 2 l de lapte; 5-6 linguri de iaurt bogat în probiotice

Mod de preparare: Fierbe laptele şi lasă-l să se răcească puţin. Toarnă-l într-un bol şi adaugă iaurtul; amestecă-le bine cu un tel şi toarnă compoziţia în câteva borcane, pe care le acoperi cu un prosop gros. După 5-6 ore, iaurtul este numai bun de combinat cu sos de fructe de pădure.

Mixează în blender zmeură, afine, merişoare şi mure cu puţin sirop de agave, apoi combină sosul cu iaurtul de casă.

Brioşe cu măr

Ingrediente: 300 g făină integrală; 100 g zahăr brun fin; 75 g unt, topit; 4 mere, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi; 1 ou; 1 mână de stafide; 1 cutie cremă de brânză; 3 linguri de zahăr pudră, pentru glazură; ½ linguriţă praf de copt; ½ linguriţă scorţişoară

Mod de preparare: Dă drumul la cuptor, la 190º C, şi unge o tavă pentru brioşe cu ulei. Rade merele, sparge oul în alt bol şi amestecă-l cu unt, apoi răstoarnă compoziţia peste cea din mere şi amestecă. Cerne făina, praful de copt şi scorţişoară deasupra bolului cu mere. Adaugă şi zahărul brun, şi stafidele, iar cu o lingură amestecă până când se încorporează toate ingredientele.

Cu o lingură ia din compoziţie şi pune în fiecare formă pentru brioşe. Bagă tava cu brioşe la cuptor 20-25 de minute, pe urmă lasă-le la răcit în tavă şi unge-le cu glazură.

Parfait cu căpşuni

Pe lângă gustul delicios pe care îl au, căpşunile au puţine calorii, dar multe fibre şi antioxidanţi esenţiali.

Ingrediente: 400 g iaurt degresat; 300 g căpşuni, tăiate; 1/2 ceaşcă de fulgi de cereale; 1 linguriţă de coajă de portocală rasă; zahăr brun sau miere raw

Mod de preparare: Amestecă iaurtul şi coaja de portocală. Într-un alt bol, pasează căpşunile tăiate feliuţe şi adaugă peste ele puţin zahăr brun sau miere raw.

Pune în pahare un strat de iaurt, unul de sirop de fructe, unul de fulgi de cereale. Continuă aşa până ţi se termină compoziţia, iar la final decorează cu felii de căpşuni. Acoperă paharele şi refrigerează-le pentru 30 de minute.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mic dejun, retete culinare, retete dulciuri
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement