Salata de pui cu migdale

Home « Chefs « Retete

Salatele sunt indicate pe tot parcursul anului, datorită conţinutului bogat de vitamine şi de minerale. Salata este şi un stimulent pentru metabolism. Totodată, datorită vitaminei A, ne ajută să avem un păr sănătos, dar şi stimulează producţia de colagen la nivelul pielii.

Salata de orice fel este bogată în minerale şi elemente alcanice, extrem de importante pentru sănătatea sângelui. Ajută la curăţirea sângelui şi păstrează mintea alertă, fiind bogată în luteină, betacaroten, vitamina C, vitamina K, calciu, acid folic şi fier. Vitamina K este benefică pentru sănătatea sângelui şi ajută la prevenirea cheagurilor de sânge. În plus, mai conţine şi alţi nutrienţi precum vitamina A, vitamina B6, licopen, potasiu şi zeaxantină.

 

                                           Salată de pui cu migdale

 

Ingrediente:

1 piept de pui tăiat cuburi

1 sfert de cană de migdale

1/4 cană de tăiţei Chow Mein

1 morcov dat prin răzătoare

1 sfert de varză tocată

1 salată verde tocată

1 măr tăiat cubuleţe mici

1 jumătate de ardei gras tăiat cuburi

1 lingură de busuioc

1/2 lingură seminţe de susan

1 lingură de ulei

1 lingura de sos de soia

1 lingura de oţet

1 linguriţă rasă de zahăr

sare

piper

 

Mod de preparare:SALATA DE PUI

Într-un castron mare amestecăm morcovii, varza, salata, ardeiul, busuiocul, puiul, migdalele, mărul şi seminţele de susan. Apoi batem uleiul, sosul de soia, oţetul şi zahărul până se omogenizează toate ingredientele. Adăugăm sare şi piper, turnăm acest sos peste salată şi amestecăm pentru a se dizolva sarea bine. Iar la final adăugăm şi tăieţeii Chow Mein.

 

Poftă bună!

sursă imagine: cookinglight.com

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement