Bogatiile toamnei


Salata picanta de vinete cu legume

Home « Chefs « Retete

Odată cu venirea toamnei, gospodinele îşi aprovizionează cămările cu legume diversificate, colorate şi parfumate, ale cărui miros înmiresmează împrejurimile! Este taman sezonul potrivit pentru a pregăti salate uşoare, pentru la iarnă, gata să fie dezgustate de către iubitorii gastronomiei.

 

Drept urmare, recomand o salată picantă de vinete şi legume, care merge perfect ca şi garnitură sau, de ce nu, ca fel principal. Este o salată uşor picantă şi foarte gustoasă, ideală pentru zilele de post sau cele friguroase.

 

 

 Salată picantă de vinete cu legume

       Ingrediente:

- vinete - 2,5 kg;

- ardei gras – 700 g;

- ceapă albă – 300 g;

- usturoi – 150 g;

- ardei iute – 100 g;

- frunze de ţelină – 400 g;

- ulei de floarea soarelui – 200 ml;

- oţet – 400 ml;

- sare – 2 linguri;

- zahăr – 2 linguri

       Mod de preparare: vinetele se taie rondele mai groase, se rumenesc în ulei pe ambele părţi, se lasă la răcit, apoi se toacă felii medii. La vinetele tocate se adaugă usturoiul pisat sau dat prin robot/blender. Frunzele de ţelină şi ardeiul iute se toacă foarte mărunt, apoi ceapa tăiată julien subţire. La fel se procedează şi cu ardeii. Se adaugă la compoziţia de legume oţet, ulei, sare şi zahăr. Se amestecă bine, verificându-se de sare şi zahăr.

Salata se pune în borcane bine presate şi se păstrează doar la frigider timp de 2-3 luni.

Amalgamul de legume, precum şi de gusturi, face din această salată să fie căutată şi savurată.

Poftă bună!

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gust, legume, salata, toamna, vinete
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement