Slabeste cu retete propuse de Horia Varlan

Home « Chefs « Retete

Vara, mai mult ca oricând, ne dorim să arătăm bine, însă fără să apelăm la înfometare. Fie că alegem să ţinem o dietă, fie să facem mai mult sport, cel mai bine este să combinăm ambele variante pentru rezultate maxime, de care să ne bucurăm.

Aşa cum bine ştim, indicat este să includem cât mai multe fructe şi legume în meniul nostru zilnic, pentru a ne încărca cu vitamine şi minerale, dar şi cu un aport considerabil de apă.

Mai mult, cu fructele şi legumele de sezon ne putem prepara adevărate reţete dietetice de vară, care să ne ajute să scăpăm de kilogramele în plus.

Câteva exemple concrete şi uşor de preparat sunt propuse chiar de chef Horia Vârlan, bucătarul "cârcotaş" de la emisiunea "Cireaşa de pe tort".

Salată de pepene galben cu prosciutto

Ingrediente:
1 pepene galben
100 g mozzarella
5-6 felii prosciutto
1/4 cană frunze mentă proaspătă
1 lingură zahăr brun

Mod de preparare: Scobeşte un pepene galben folosind o cupă pentru îngheţată. Miezul pepenelui pune-l într-un bol, adaugă mozzarella, prosciutto şi dressingul de mentă, pe care îl prepari tocând menta şi pisând-o cu zahărul brun. Pune din loc în loc dressingul de mentă şi decorează deasupra cu mentă proaspătă.

După ce ai amestecat toate ingredientele bine, transferă-le pe o farfurie, apoi bagă salata la rece cam jumătate de oră, astfel încât menta să îşi împrăştie aroma răcoritoare printre bucăţile de pepene galben.

Vinete umplute cu legume

Ingrediente:
2 vinete
10-15 frunze de lobodă
3 roşii
1 morcov
1 ardei roşu
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
1 lingură ulei de măsline
sare

Mod de preparare: Spală bine vinetele, apoi taie-le în jumătate, pe lung. Goleşte-le de pulpă, tăind de jur împrejur cu un cuţit cu vârful subţire, iar apoi taie pe lung miezul, pentru a-l putea scoate uşor.

Miezul rezultat taie-l cubuleţe şi pune-l într-o tigaie încinsă cu puţin ulei de măsline. Adaugă şi restul legumelor tăiate tot cubuleţe şi acoperă cu un capac că să se calească. Sărează, pune pătrunjelul şi loboda tocate, amestecă-le şi apoi începe să umpli vinetele cu această compoziţie.

În cuptorul încins la 180 de grade Celsius, aşază vinetele umplute într-o tavă şi lasă-le 25 de minute.

Rulouri de cod umplute

Ingrediente:
6 bucăţi file de cod
1 ardei roşu mare
3 roşii
1 căţel de usturoi
1 ceapă
sare
1/2 linguriţă ulei

Mod de preparare: Toacă legumele şi pune-le la călit în tigaia încinsă cu 1/2 linguriţă de ulei. Când sunt gata, pune-le într-un bol şi treci la pregătirea peştelui.

Unge-l puţin cu sare, apoi pune-l la prăjit în tigaie, până se rumeneşte puţin, adică să aibă în continuare o textură uşor moale şi lipicioasă pentru a-l putea rula.

Întinde legumele pe suprafaţa peştelui, lăsând capetele curate. Rulează şi prinde cu o scobitoare fiecare rulou până termini toate legumele.

Paste cu căpşuni şi busuioc

Ingrediente:
200 g paste
500 g căpşuni
6 linguri zahăr brun
10-15 frunze busuioc proaspăt
50 g parmezan
100 g brânză Camembert

Mod de preparare: Fierbe pastele în apă clocotită cam 10 minute, chiar dacă nu vor fi al dente. Motivul pentru care se procedează astfel este acela că pastele se consumă reci şi fiind vorba despre un desert, trebuie să simţi senzaţia aceea de fineţe. Ţine pastele în frigider până se răcesc bine.

Între timp, taie în jumătăţi căpşunile, adaugă zahăr peste ele şi pune-le într-un vas, la foc mic. Amestecă până ce zahărul se topeşte şi obţii un sos roşiatic. Răzuieşte şi parmezanul şi taie cubuleţe mici de camembert.

Peste paste pune căpşunile, în aşa fel încât sosul să acopere o bună parte din paste. Adaugă şi brânzeturile, iar apoi frunzele de busuioc proaspăt.

Poftă bună!

 

 

Irina B.

sursa foto: mixtopia.ro

 

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: de slabit, fructe, gastronomie, legume, retete culinare, retete dietetice
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement