Reteta de toamna


Zacusca de fasole "ca la mama acasa"

Home « Chefs « Retete

Zacusca de fasole este ideală pentru o zi de toamnă, savurată alături de un must divin şi un desert pe măsură. Toate aceste ingrediente ne duc cu gândul la anii copilăriei, la acele vremuri în care bunicile ne pregăteau acel fel de mâncare adorat, considerat, fără a avea concurenţă, cel mai delicios!


Ingrediente:

-1 kg de fasole boabe
-1 kg de ceapă albă
-1 kg de gogoşari sau ardei capia
-2 morcovi
-1 borcan mare de bulion
-1 l de ulei
-sare
-piper
-boabe de piper


Mod de preparare:

Fasolea se alege de seara şi se lasă în apă rece peste noapte. A doua zi, fasolea se pune la fiert în apă cu sare, având grijă ca apa în care a fiert să fie schimbată de trei ori. În acest timp, tocăm restul legumelor (morcovul îl dăm prin răzătoare, iar pe celelalte legume le dăm prin maşina de tocat sau blender). Într.-o cratiţă punem 1 l de ulei şi adăugăm legumele tăiate pentru a se căli.
Când fasolea este fiartă, o tocăm şi pe ea. Această pastă se adaugă peste legumele tăiate şi punem piperul măcinat, sarea şi piperul boabe.
Lăsăm la foc mic până scade 1/3 din compoziţie, având grijă să se amestece pentru ca să nu se lipească sau să se ardă compoziţia.
Când zacusca a scăzut, se adaugă bulionul şi mai lăsăm 15 minute la foc mic.
Zacusca de fasole se pune fierbinte în borcane, iar borcanele se pun aranjate în pături 48 de ore.

Poftă bună!

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: zacusca, fasole, reteta, toamna
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement