Prima scoala de cafea din Romania ne asteapta cu drag

Home « Chefs « Scoli si bucatari

Stând la birou, în faţa unui calculator, automat mi-a fugit gândul la o cafea cu mult lapte, chiar frişcă, şi mai bine, care să mă detaşeze de toate şi de toţi.

 

Cum zilele trecute citisem undeva despre Bucharest School of Coffee, prima şcoală de cafea din România, aflată pe Luigi Cazzavillan, la numărul 31, mi-am zis că nu trebuie să pierd ocazia (măcar atât) să scriu ceva despre această şcoală, în timp ce gândul mi-a rămas tot la acea cafea aburindă!

 

Fiind o împătimită a aromei dată de cafea, am aflat că Bucharest School of Coffee este în momentul de faţă singura şcoală de cafea cu porţile deschise tuturor.

 

Interesant este că nu există perioade de curs, doar zile de poveşti la cafea, individual sau în grupuri de câte 2 prieteni, zile în care pot afla metode de preparare a cafelei (brew), latte art sau orice altceva care îmi trece prin cap în legătură cu arta de a prepara cafea, mai ales că toate astea le pot învăţa de la campioni naţionali şi traineri certificaţi.

 

Mi-a atras atenţia ideea că acolo pot afla cum pot realiza un cappuccino perfect, cum trebuie să ţin cont de temperatura şi consistenţa cremei de lapte, cât şi de echilibrul dintre gustul laptelui şi aroma cafelei.

 

Sună bine, nu? Şi mai bine a fost să aflu că Bucharest School of Coffee are contacte peste tot, de la distribuitori de cafea şi espressoare profesionale până la prăjitorii din Germania, Anglia, Grecia şi lista poate continua.

 

Cât de curând o să-i fac o vizită şi o să profit la maximum de cafeaua la care mi-a rămas gândul...

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: coffeeselect.com.au

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: Bucuresti, cafea, cappuccino, coffee, frisca, gastronomie
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement