Top Women Chef!

Home « Chefs « Scoli si bucatari

Premiul de ce cel mai bun bucătar din lume a fost câștigat de italianca Nadia Santini de la restaurantul “Dal Pecatore”, trei stele in ghidul Michelin, din Canneto sull’Oglio, orășel din Lombradia (nordul Italiei). În urmă cu doi ani, premiul i-a revenit spaniolei Elena Arzak de la restaurantul Arzak din San Sebastian, în timp ce in 2011, la prima ediție a acestui premiu creat in cadrul clasamentului.

Nadia Santini, bucătăreasa-şefă a restaurantului Dal Pescatore, a fost apreciată ca fiind un ambasador al preparatelor italiene şi un guru al artei gastronomice, motiv pentru care talentul ei a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune resturante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini, numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume.

Restaurantul Dal Pescatore a fost fondat în 1925 de către vechea generaţie Santini, fiind situat între oraşele Mantova şi Cremona din Italia. Meniul pus la dispoziţia oaspeţilor se schimbă de la un sezon la altul şi include preparate din paste, precum tortellini cu dovleac, lichior amaretto şi parmezan sau supă cu raviolli, dar şi reţete dietetice asemenea omletei din plante. Nadia a fost instruită în bucătărie de către bunica soţului ei, Teresa, care era managerul restaurantului familiei, în urmă cu 40 de ani.

În afara unor mâncăruri autentice, cu specific italian, restaurantul Dal Pescatore dispune de un design interior unic şi un personal focusat pe nevoile clienţilor. Astfel, în 1996, Santini a devenit primul bucătar femeie premiat cu trei stele Michelin pentru o bucătărie devenită etalon al luxului şi eleganţei. „La conducerea unei dinastii dedicate artei gastronomice se află Nadia Santini, femeia care a fost capabilă să ridice valoarea localului Dal

 

Pescatore la cote maxime“, au declarat reprezentanţii oficiali ai topului celor mai bune resturante din lume, clasament susţinut de revista britanică „Restaurant“. Dal Pescatore rămâne o afacere în familie, având în vedere că soţul Nadiei, Antonio, şi cei doi fii, Alberto şi Giovanni, sunt implicaţi în proiecte şi gestionează „proiectul culinar Santini“.

italiapizza

Roxana Samfira

Sursă foto: foodbrigade.nl

 

Publicat in: octombrie 2014
Etichete pentru acest articol: Italia, chef de tip, chef femeie
Inapoi la categoria «« Chefs

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement