Cele mai tentante festivaluri culinare din luna mai

Home « Evenimente « Calendar

Despre turismul culinar am vorbit și aici. Trendul destinațiilor vizitate doar de dragul participării la festivaluri gastronomice ne-a prins și luna aceasta. Cu siguranță că nu avem cum să ajungem la toate, deși ne-am dori. Îți propunem 5 festivaluri ca să alegi la care să participi, în funcție de preferințe, arome și bugetul disponibil.

 

Flavours of 2012 Food and Drink Festival 

Name

Unde: Henham Park, Nord Southwold, Suffolk

Când:  26-27 mai 2012

Între 26 și 27 mai, orășelul Suffolk îmbracă haine de sărbătoare. Miresmele, ingredientele proaspete, rețetele tradiționale, sortimentele de ceai, dar și aromatele cocktailuri constituie motive suficient de puternice pentru a te convinge să participi la festival. Fie că te delectezi privind masterchefi la treabă, fie că deguști brânzeturi și diverse sortimente de vinuri sau poate că te distrezi gătind alături de prichindelul tău, aici poți descoperi secrete culinare și poți împărtăși rețete cu premiați Michelin. Și dacă tot vorbim despre stele Michelin, ar fi bine să îți spun că printre bucătarii care vor organiza workshop-uri aici se numără Richard Bainbridge şi Mark Poynton. Este ocazia perfectă de reîntoarcere la tradiții și de aceea a fost aleasă o grădină istorică.

Preţuri: În afară de costul transportului până în Suffolk, va trebui să îți cumperi un bilet de participare care costă 9 euro pentru un adult și 4.5 euro pentru un copil cu vârsta între 12 și 16 ani. De asemenea, dacă vrei să îți parchezi mașina în parcarea asigurată de organizatori vei mai achita 1.5 euro.

 

Raw - The Artisan Wine Fair 

NameUnde: Old Truman Brewery, Brick Lane, Londra

Când: 20-21 mai 2012

Rămânem pe meleagurile lui Jamie Oliver, schimbând doar orașul. Lăsăm așadar în urmă Suffolk-ul, cu ale sale arome de patiserie, și ne îndreptăm spre Londra - capitala vinurilor organice. Peste 400 de soiuri de vinuri organice și biodinamice așteaptă să fie degustate de vizitatori din lumea întreagă. Raw celebrează de-a lungul a două zile conceptul „poeziei” vinurilor romantice și pline de naturalețe. Vei putea degusta, cumpăra și afla lucruri mai puțin cunoscute din istoria tumultoasă a producției de vin. Iar pentru cei care nu au probleme cu glicemia este indicat să participați la demonstrația de combinare a ciocolatei cu diverse soiuri bahice, în prezența renumitului ciocolatier Paul A. Young.

Preţuri: Biletele cumpărate în avans costă 30 de euro, în timp ce cele cumpărate în ziua târgului ajung să coste 39 de euro.

 

Festivalul Berii şi al Grătarului 

Name

Unde: Szent István park 1-3, Hajdúszoboszló, Ungaria

Când: 25-27 mai 2012

Spui vară, deci spui distracție! Spui bere, spui la fel de repede grătar! Așa se pare că au gândit și organizatorii unguri ai acestui festival. Și pentru că luna asta condițiile meteorologice sunt de partea noastră, ce ar fi să poposim preț de o friptură la grătar și o bere rece la  Hajdúszoboszló? Festivalul se află la cea de-a 8-a ediție și ca de fiecare dată oferă gurmanzilor posibilitatea de a se înfrupta din preparate la grătar sau pe foc deschis, însoțite de bere rece și de specialități din bere. Dar ce distracție ar fi fără muzică? În afara petrecerilor tematice - cea retro pare să atragă din ce în ce mai mulți fani - programele culturale ale “Sărbătorii Whitsun”, unul din cel mai mari festivaluri folclorice din regiune, vă aşteaptă, dacă sunteți interesaţi.

Preţuri: Intrarea liberă.

 

Kebab and Beer festival 

Name

Unde: Restaurantul Khanasutra,The Chrome Hotel, Calcutta, India

Când:  16-31 mai 2012

Nu știu din ce motiv, dar lumea a prins gustul organizării de noi festivaluri culinare. Unui restaurant abia inaugurat, un festival i se potrivește de minune. Și când este vorba de diferite sortimente de kebab special creat pentru a fi însoțit de multe și variate sortimente de bere, atunci e clar că invitația este lansată chiar și celor fără noțiuni elementare de gastronomie indiană. Nu poți rata kebab-ul vegetal Paneer Tikka Kesari sau pe cel cu carne numit Chilli Milli. Vă spun și un mic secret: referatul bucătarului-chef este Kakori Kebab - preparat din carne de miel, după o rețetă tradițională din Lucknow, și ți se topește pur și simplu în gură.

Preţuri: Un burger vegetal costă între 6 și 15 euro, în timp ce un burger normal costă între 8 și 19 euro. La aceste costuri se adaugă costul deplasării până în Calcutta.

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement