Top 5 festivaluri internaționale

Home « Evenimente « Calendar

În ultimii ani, turismul gastronomic a devenit din ce în ce mai popular. Bucatele tradiționale, cultura fiecărei țări, dar și peisajele spectaculoase ne îndeamnă spre destinații exotice precum Malaezia și Tailanda, zone cu iz oriental precum Turcia și India, sau “picante”, cum sunt Chile și Mexic.

PEIXE EM LISBOA ESTÁ DE REGRESSO   Name

Unde: Patio da Gale, Terreiro do Paco, Lisabona, Portugalia

De ce:

Timp de zece zile capitala Portugaliei îmbracă haine aromate de sărbătoare și te invită la răsfăț culinar. Vei avea șansa să vezi la lucru cei mai iscusiți bucătari, care se întrec în concursuri de gătit în aer liber. Începând cu anul 1997 festivalul peștelui și al aromelor și-a propus ca la fiecare ediție să capteze atenția turiștilor cu rețete vechi din bucătăria tradițională a Portugaliei. Este însă și motivul perfect pentru a îi convinge pe oameni să consume pește.

Costurile: Sunt cuprinse între 5 și 8 euro pentru fiecare porție de mâncare pe care o veți degusta.

Când: 12- 22 aprilie

 

London Coffee Festival Name

Unde: Old Truman Brewery, Brick Lane, Londra

De ce:

Pe 28 și 29 aprilie, dependenții de cofeină se vor întâlni la Londra. Îți vei putea face plinul de energie alegând dintre zecile de băuturi pe bază de cafea, dar și dintre diferitele sortimente de cafea. Espresso, cappucino, mojito, macchiato, frappucino și cafeaua cu gheață și frunze de mentă sunt câteva dintre specialitățile casei. Iar dacă prea multă cofeină îți va stârni apetitul află că unii dintre cei mai mari producători de mâncare din Marea Britanie vor găti special pentru tine pe acordurile muzicii tradiționale live. Și dacă ținem cont de câți “dependenți” de cafea participă la eveniment, putem spune că nu ne surprinde recordul înregistrat în Cartea Recordurilor anul trecut pentru nu mai puțin de 12000 de espresso servite într-o oră.

Costuri: Un bilet standard costă 11.44 euro, iar pentru copii cu vârste între 10 și 16 ani intrarea costă 5.42 euro

Când: 29- 29 aprilie

 

World Gourmet Summit

Unde: Singapore Name

De ce:

“Mănânc, deci exist” pare să fie motto-ul singaporezilor! Bucătăria din Singapore poate fi considerată multicoloră, dar conține preparate care te vor face să te simți ca un pașă în vremea Șeherezadei. World Gourmet Summit a luat ființă în 1997 din dorința Ministerului Turismului de a face cunoscută bucătăria asiatică tradițională, precum și promovarea bucătarilor locali talentați. Este locul de reuniune a maeștrilor bucătari premiați cu stele Michelin din întreaga Europa, precum și a unor oenologi ce te pot învăța tainele vinurilor servite la summit.

Costuri: În afară de costul transportului, va trebui să îți rezervi din 6 aprilie și un bilet de participare la eveniment, bilet al cărui preț nu este cunoscut încă.

Când: 23 aprilie- 3 mai

 

Helsinki Beer Festival- Helsinki, Finlanda Name

Unde: Fabrica de Cablu Merikaapelihalli, Helsinki, Finlanda

De ce:

Destinație cunoscută mai ales datorită faimosului sat al lui Moș Crăciun de la Rovaniemi, obsesia pentru mașinile șaizeciste, pentru picnicuri și glam rock, Finlanda este locul în care concursurile tradiționale sunt bazate pe idei absolut trăznite - campionatul mondial de cărat nevasta (premiul este greutatea nevestei în bere) sau de rezistență în saună. Dar cel mai cunoscut este festivalul berii din Helsinki. Este dacă vrei un ghid de informații despre bere. Primul festival a fost găzduit în actuala locație în anul 1997 la el participând doar localnici.

Costuri: 10 euro pentru biletul cumpărat din timp, 12 euro pentru cel cumpărat în perioada de desfășurare a festivalului

Când: 7-8 aprilie

 

Whisky Festival   Name

Unde: Josef Kohlmaier Halle, Limburg, Germania

De ce:

Pentru fanii împătimiți ai whisky-ului de calitate Germania va fi destinația perfectă la sfârșitul lunii aprilie. Nemții sunt mai degrabă faimoși pentru cârnații pe care îi poți găsi în peste 1500 de sortimente, dar și pentru berea produsă cu respectarea rețetelor străvechi păstrate secrete. Vei putea degusta și cumpăra whisky-uri celebre precum The Dalmore, Macallan sau Jack Daniel's, iar partea cea mai interesantă este că vei învăța de la experți în domeniu noutăți, trucuri de servire și rețete pe bază de whisky. Unicitatea sa derivă din combinarea rețetelor noi cu cele vechi, dar și din prezența celor mai importanți producători de whisky. Germania este în fond o piață importantă de producție și distribuție de whisky.

Costuri: Un bilet costă 10 euro și include o singură degustare.

Când: 28- 29 aprilie

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: bere, cafea, gourmet, international, peste, whiskey
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement