Ziua Mondială a Vegetarianismului

Home « Evenimente « Calendar

Pe data de 1 octombrie 2012 va avea loc Ziua Mondială a Vegetarianismului. Aceasta zi promovează stilul de viată sănătos în care carnea lipsește cu desăvârșire. Comunitatea mondială a vegetarienilor numară deja sute de milioane de membrii pe tot cuprinsul globului.

 

În România a ajuns ceva mai tarziu acest curent însă se pare că este într-o continuă creștere, tot mai mulți români fiind atenți la alimentația pe care adoptă.

Societatea Vegetarienilor din Romania se ocupă de organizarea Zilei Mondiale a Vegetarianismului la noi în țară, urmând să aibe loc o serie de evenimente cu ocazia acestei zile. Societatea și-a propus să atragă atenția beneficiilor date de o dietă vegetariană, atât din considerente de sănătate cât și din principii etice.

Societatea Vegetarienilor din România (SVR) este o organizatie non-profit dedicată educării publicului despre vegetarianism ca stil de viață care prețuiește săntatea noastră, animalele și mediul înconjurător.

 

Despre Vegetarieni

Vegetarienii aleg acest stil de viață din diverse motive: credința că vor fi mai sănătoși, dorința de a slabi, mila pentru animale sau din frica de bătrânețe. 

Cele mai multe sunt mituri, deoarece nu s-a dovedit clar că încetarea consumului de carne ar prelungi viața sau ar face o persoana mai sănătoasă. Aceste lucruri țin strict de persoana care alege sa fie vegetariană și continuă acest mod de viață pentru că observă anumite beneficii pe propria-i piele.

Termenul de vegetarian provine din cuvântul latinesc "vegetus" care înseamnă " proaspăt, sănătos și activ". Conceptul de vegetarianism însemnând o viața bazată pe o dietă compusă din mâncăruri pe bază de plante, suplimentată de cei mai mulți cu ouă și/sau produse lactate, apare la filozoful grec Pitagora care crede ca acesta este condiția esențială pentru o conviețuire armonioasă.

1. Lacto-Ovo-Vegetarienii mănâncă ouă și produse lactate. Aceasta este cea mai întalnită formă de vegetarianism în Europa și America.

2. Lacto-Vegetarienii sunt cel mai des întâlniți în India. Ei mănâncă produse lactate, dar refuza ouăle.

3. Ovo-Vegetarienii acceptă ouăle, dar refuză produsele lactate. Aceasta este cea mai rară formă de vegetarianism.

4. Vegetarienii (puri sau stricti) nu consumă decât hrana din surse vegetale.

Autor: Gabi Ionela Ciucă

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement