Arad, centrul culinar al Europei!

Home « Evenimente « Concursuri

Timp de două zile, Aradul va găzdui pentru prima dată cel mai mare eveniment de artă culinară Cupa Aradului în Gastronomie”, eveniment ce va culi­mina cu consemnarea unui record mondial: Cea Mai Mare Tocană Arădeană din Carne de Porc

Campionatul îşi propune să aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor să facă parte din această minunată experienţă, conform site-ului oficial.

Tocana Arădeană – record gastronomic

 

Prima zi a evenimentului va cu­prinde „Simfonia Ceaunelor“ iar cea de a doua zi va fi ziua în care, cu unul din pre­parate se va atinge un record mondial. „În data de 30 iunie se va desfăşura Simfonia Ceaunelor, când se vor prepara reţete din 10 ţări, iar pe data de 1 iulie se va atinge un record mondial. Vor fi pregătite 2.500- 3.000 de porţii de mâncare pregătite care vor putea fi servite gratuit“, a sus­ţinut Ana Maria Dragoş, director al Centrului Cultural Judeţean Arad.

Proiectul se adresează publicului spectator prezent la eveniment. Se va amenaja o zonă delimitată în centrul acţiunii, faţă în faţă cu scena mare, spaţiu în care se vor amplasa 10 ceaune de capacitate mare, fiecare cu câte un arzător, în formă de cerc. În mijlocul cercului se va amenaja bucătăria dotată cu ustensile pentru bucătari, spaţiu unde specialiştii îşi vor pregăti ingredientele de faţă cu spectatorii. În fiecare ceaun se va găti un preparat specific unei ţări, iar bucătarii vor prezenta verbal în repetate rânduri reţeta pentru public, se arată în comunicatul de presă.

 

De ce în aer liber?

 

Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei. Campionatul le oferă, astfel, amândurora, oportunitatea de a se întâlni şi de a da frâu liber creativităţii, nefiind impusă o anumită tematică în competiţie.

Programul:

Sâmbătă, 30 iunie: 11:00-competiţia de artă culinară

13:00 - Simfonia ceaunelor

20:00 - Decernarea premiilor

21:00 - Concert Marius Ciprian Pop

Duminică, 1 iulie: 11:00-Competiţia de gătit în aer liber

13:00 - Recordul Gastronomic internaţional

14:00 - Sandwichul etniilor

20:00 - Decernarea premiilor

21:00 - Concert Six Martini

Marina Plopeanu

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement