Gusta perfectiunea!

Home « Evenimente « Concursuri

Cel mai bun whisky din 2014 a fost anunţat – şi nu este unul scoţian, aşa cum am crede.

O mână de experţi britanici a desemnat cel mai bun whisky din lume ce provine dintr-o distilerie tasmaniană.

Descris de către unul dintre membrii juriului ca având gust "de miere, vanilie şi căpiţe de fân", Sullivans Cove devine primul câştigător al celui mai mare premiu în domeniul băuturilor rafinate, detronând distileriile din Scoţia sau Japonia, care, în ultimii ani, s-au clasat doar pe primele poziţii.

După o competiţie cu mai mult de 300 de alte whisky-uri, directorul brandului Sullivans Cove, Patrick Maguire, a declarat că este cel mai mare premiu din lume pe care l-a putut câştiga vreodată. Tot Maguirre a declarat că distileria patronată de el a câştigat multe premii, atât locale, cât şi internaţionale mulţi ani la rând, însă acest premiu a aşezat brandul Sullivans Cove pe harta celor mai bune băuturi fine din lume.

Doar 516 sticle de whisky Sullivans Cove există în prezent, producţia fiind una de tip boutique şi foarte restrânsă, mai mult o afacere locală. Asta face ca distileria din Tasmania să folosească doar sisteme manuale, nimic automat, la care se adaugă multă dragoste. "Nu există ştiinţă în spatele ei, nu sunt aparate performante care să ajute la crearea producţiei, ci doar...suflet şi multă muncă", a confirmat Patrick Maguire.

Premiile World Whisky sunt oferite de către Whisky Magazine, care analizează fiecare sortiment de whisky în parte după aromă, gust şi design.

Iată ce a declarat juriul despre Sullivans Cove:

1. Ed Bates: "Aromă de napolitane şi caramel. Cu un dram de fum. Echilibru excelent."

2. Seáneen Sullivan: "Migdale prăjite, nucşoară rasă şi pâine prăjită cu fructe deasupra. Migdale prăjite, compot din fructe de toamnă şi stafide aurii. Uşor, piperat şi interesant."

3. Jason Thomson: "Miere , vanilie şi căpiţe de fân. Toate se combină cu mere şi caramel."

4. Joseph Cassidy: "Fum de tabără care îmbogăţeşte malţul şi lemnul. O combinaţie paradisiacă, cu o aromă cremoasă de unt".

5. Jamie Milne: "Echilibru perfect, dat de condimentele minunate".

 

 

Irina B.

sursa foto: twitter.com

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: bauturi rafinate, degustare, Sullivans Cove, whisky
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement