Să ne întrecem la preparat gulaș!

Home « Evenimente « Concursuri

 

Nu știu, dragii mei, ce părere aveți voi despre gulașul neaoș ardelenesc, dar eu, doar gândindu-mă la minunăția din farfurie, simt cum mi se inundă gura de poftă. Ați ghicit, așadar, despre ce vom discuta astăzi...

 

Lecția de... gulaș

Nu am mâncat nicăieri un gulaș mai bun decât în Ardeal. Nu știu ce “vrăji” sau ingrediente secrete au gospodinele din părțile acelea ale țării, dar rezultatul este de-a dreptul „wow”. Este un preparat sățios și volatil, aromele sale îmbătându-ţi rând pe rând toate simțurile și făcându-te să mai vrei o porție. Este un preparat fusion, născut din modernismul Imperiului Otoman și tradiționalul ceaun ciobănesc din Europa de Est. Goulash sau gulaș, indiferent de felul în care e rostit, cuvântul are aceleași conotații: mâncare bună să te lingi pe degete.

 

Concursul de gătit cel mai bun gulaș

Primăria municipiului Bistriţa organizează duminică, 20 mai 2012, în Pădurea Schullerwald, începând cu ora 9.00, un concurs culinar de gătit gulaş. Concursul este bineînțeles dotat cu premii, dar și cu diplome de participare pentru cei care nu reușesc să iasă pe primele trei poziții. Evenimentul se înscrie în calendarul acţiunilor organizate cu ocazia „Maialului Bistriţean Maghiar”, sărbătoare aflată la cea de 12-a ediţie.

„Municipalitatea va pune la dispoziţia concurenţilor, gratuit, lemnele de foc, două ingrediente de bază: carnea şi cartofii, şi va amenaja corespunzător spaţiile de lucru. Cei interesaţi să intre în competiţie trebuie să dispună de un ceaun cu capacitate de minimum 20 de litri, să asigure din resurse proprii celelalte ingrediente necesare, iar la final să distribuie gratuit celor prezenţi minimum 30 de porţii din gulaşul preparat”, anunţă organizatorii.

„Maialul Bistriţean Maghiar” cuprinde un program de evenimente care se vor desfăşura pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică – 19 şi 20 mai 2012. Dintre acestea menționăm târgul de artă populară, precum și parada portului popular maghiar, programele artistice susținute de diverse ansambluri folclorice din zona Ardealului, concursurile sportive, dar și programul de fanfară.

Nu știu voi ce faceți sâmbâtă, dar prevăd că eu o să dau o fugă până la Bistrița pentru o porție dublă de gulaș.

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: Bistrita, concurs, gulas, mai, Maialul Bistritean Maghiar, preparat fusion
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement