Aradul se vrea în Cartea Recordurilor

Home « Evenimente « Degustări

Aradul va fi weekendul viitor, inima culinară a Europei în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber.

Pentru a marca evenimentul, Maestrul Tibi Kiss va realiza un nou record mondial: Cea Mai Mare Tocană Arădeană din Carne de Porc.

Proiectul se adresează publicului spectator prezent la eveniment. Se va amenaja o zonă delimitată în care se va amplasa o tavă cu suprafaţa de 15 mp, alimentată cu 18 arzătoare de putere. În acest perimetru va fi şi o bucătărie mobilă pentru pregătirea ingredientelor la faţa locului.

Recordul Gastro-Show va fi certificat în direct de către International Gastro Show Cooking Entertainment (IGS.) împreună cu World Association of Chefs Societies (WACS), scrie aradinfo.ro.

Reţeta propusă:

 

  • 250 kg carne de porc tăiată cuburi (carne de porc provenită de la una dintre crescătoriile din judeţul Arad);

  • 40 kg de ceapă tăiată în 6 părţi;

  • 40 kg de ardei verde, fiecare ardei va fi tăiat felii (julien);

  • 30 kg de morcovi tăiaţi cuburi;

  • 30 kg de pulpă de roşii;

  • 5 kg de usturoi;

  • 7 kg de verdeţuri (pătrunjel, mărar);

  • 5 kg de boia dulce de Arad;

  • 2 kg de piper negru;

  • frunze de dafin (în funcţie de gust);

  • 2 kg de sare;

  • 60 litri de ulei de floarea soarelui;

  • 250 kg de pită de Pecica (2.500 de felii a câte 100g fiecare)

Coordonatorul proiectului va fi Maestrul Tiberiu Kiss (realizator a 3 recorduri gastronomice internaţionale).

Organizatorii au invitat specialişti culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional. Printre invitaţi se numără:

 

  • Victor Belyaev (Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Bucătari din Rusia);

  • Guido Debono (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Malta);

  • Thomas Gugler (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Arabia Saudită, antrenorul echipei olimpice de juniori din Germania);

  • Reuven Harel (Preşedintele de onoare al Asociaţiei Bucătarilor din Israel);

  • Jyrki Yli-Uotila (Preşedintele Eurotoques Finlanda);

  • Panayozis Hadijsmeou (Preşedinte Euro Toques Cipru);

  • Spyros Dimitriou (Asociaţia Bucătarilor din Serbia);

  • Uros Urosevic (Vicepreşedintele Federaţiei de Bucătari din Serbia);

  • Dragan Unic (Vicepreşedintele Asociaţiei de Bucătari din Suedia, Managerul echipei de Seniori a Suediei);

  • Ragnar Fridiksson (Office Manager W.A.C.S.);

  • Aruna Shantha (Maestru în Arta Culinară din Dubai); Miroslav Kubec (Director Continental WACS – Europa Centrală);

  • Abu Odeh Elhawa (Profesor la Colegiul Notre Dame din Ierusalim, specialist în bucătărie orientală);

  • Leon Menahem (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Israel);

  • Akbar Umarov (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Uzbekistan) şi mulţi alţii.


Invitatul special al evenimentului este Gissur Gudmundsson (Islanda), preşedintele World Association of Chefs Societies! După F.I.A. (International Automobile Federation) şi F.I.F.A. (Fédération Internationale de Football Association), W.A.C.S. este organizaţia situată pe locul 3 în lume ca număr de membri, peste 10.000.000 de membri activi din 97 de ţări!

Marina Plopeanu

Sursă foto: ziuadecj.realitatea.net

 

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement