Bucuresti: capitala vinului in luna iunie

Home « Evenimente « Degustări

Încă puţin şi iubitorii vinului se vor putea bucura în voie de al XXXVI-lea Congres al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, prin Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (O.NV.P.V.), care va avea loc în perioada 2-7 iunie.

 

Lucrările Congresului şi a Adunării Generale O.I.V. vor reuni participanţi din 44 de ţări, iar locaţia aleasă pentru desfăşurarea evenimentului este Palatul Parlamentului din Bucureşti.

 

De ce ţara noastră? Pentru că România se află pe locul 10 la nivel mondial şi pe locul 5 la nivel european din punctul de vedere al suprafeţei cultivate cu viţă de vie, dar este şi membră a Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului din anul 1927, anul acesta fiind gazda celei mai importante manifestări tehnico-ştiinţifice a O.I.V. pentru a doua oară, după Congresul O.I.V. din anul 1968.

 

Încă un motiv în plus să fim mândri !

 

Dacă v-am făcut curioşi să aflaţi mai multe, ei bine, tema congresului din acest an este "Via şi Vinul, între tradiţie şi modernitate”, cu accent pentru păstrarea tradiţiilor din diferite regiuni ale globului.

 

Programul Congresului include o componentă ştiinţifică şi o componentă socială, iar lucrările Congresului se vor desfăşura pe cele 4 secţiuni principale: viticultură, oenologie, cadrul economic şi juridic, siguranţă şi sănătate.

Cu siguranţă, congresul închinat vinului va strânge mulţi iubitori ai vinului, noi de ce să lipsim?

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: spicyvines.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: bauturi, bauturi alcoolice, degustare vin, vin, vinuri
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement