Crama Bauer ne parfumeaza Capitala

Home « Evenimente « Degustări

Restaurantul "The Artist", situat pe strada Nicolae Tonitza nr. 13, din Centru Vechi, găzduieşte săptămâna aceasta un mare eveniment viticol, organizat de Crama Bauer: o degustare în patru paşi a vinurilor Sauvignonasse I 2012.

Joi, 17 octombrie 2013, începând cu orele 20:00, crama Bauer, recunoscută pentru renaşterea vinurilor Ştirbey, îi aşteaptă pe toţi cei care iubesc gustul rafinat al vinurilor de calitate să participe la acest eveniment inedit şi interesant.

 

Aici, vor putea vedea cum Paul Oppenkamp, chef-ul restaurantului "The Artist", îmbină cu succes vinurile Sauvignonasse CB cu patru preparate culinare speciale, provocare lansată chiar de oenologul german Oliver Bauer, proprietarul cramei cu acelaşi nume.

Pentru participare, trebuie făcută o rezervare în prealabil, la adresa de mail raluca@cramabauer.com sau la numărul de telefon 0757 098 940. Sunt disponibile 24 locuri, iar preţul este de 152 lei / persoană.

Numele "Bauer" a devenit cunoscut datorită implicării lui Oliver Bauer, care a venit în România, în 2003, pentru a-şi aduce contribuţia la renaşterea tradiţiei cramei Ştirbey. 10 ani mai târziu, numele are o şi mai mare rezonanţă, graţie lansării a trei soiuri de vin: Sauvignonasse, Sauvignon blanc şi Crâmpoşie selecţionată.

Sauvignonasse sau Sauvignon Vert este un soi de struguri necunoscut până acum în ţara noastră, însă arhicunoscut în afara ei, caracterizat printr-o complexitate fină şi cu un bun potenţial de învechire.

Sauvignon Blanc este un soi cu coacere relativ timpurie, care necesită o grijă şi o atenţie deosebită în special în vie, dar şi pe parcursul procesului de vinificaţie. Pentru o aromă în plus, structură şi complexitate, vinul a fost parţial fermentat pe boştină şi păstrat prelungit pe drojdii.

Crâmpoşie Selecţionată este un soi de vin străvechi, cu o istorie de peste 2000 de ani, caracterizat printr-o aromă desăvârşită şi un echilibru aproape perfect între nivelul moderat de zahăr şi aciditatea ridicată.

 

 

Irina B.

sursa foto: flickr.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: Bauer, crama, gastronomie, vin, vinuri
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement