Gastronomia portugheza

Home « Evenimente « Degustări
Gastronomia portugheză este gastronomie mediteraneeană, cu multe legume proaspete, influenţată  în mod notabil de marea varietate de condimente folosite la pregătirea specialităţilor tipice, ulei de măsline, fructe de mare și pește, dar și mezeluri crud-uscate și vinuri celebre, precum Porto și Madeira.
Bucătăria portugheză tradiţională este bine cunoscută pentru aplecarea pe care o are pentru ingrediente precum piri-piri (ardei foarte iuţi) sau piper negru, scorţişoară şi şofran. Se poate spune, fără a exagera, că portughezii sunt îndrăgostiţi de aceste ingrediente,  pe care îl folosesc fie pentru a aroma mâncărurile, fie pentru a le găti.
Cel mai cunoscut fel de mâncare din bucataria portugheza este considerat Bacalhau, cod uscat şi sărat, gătit în diferite moduri. Există convingerea că portughezii dispun de atâtea posibilităţi de pregătire a Bacalhau câte zile are anul, adică 365. Printre ele predomină reţete cu brocoli, porumb, ceapă, ardei gras, conopidă sau mazăre.
 
 
 
Sursa foto: nelsoncarvalheiro
 
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: gastronomia portugheza
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement