Iubitorii de cafea sunt invitați la Romexpo

Home « Evenimente « Degustări

Cafeaua a fost mereu o prietenă de nădejde la locul de muncă. Cu ea ziua începe în forță și tranziția pat-birou se face mult mai ușor.

Tocmai de aceea m-am bucurat să aud că, în perioada 28-31 martie 2013, Romexpo va fi gazda celui de al doilea Salon Internațional de Cafea – Coffee Lovers.

Târgul iubitorilor de cafea își propune să adune la un loc cei mai mari producători naționali și internaționali de cafea pentru a-și expune și promova produsele.

La Coffee Lovers se vor organiza training-uri, workshop-uri și conferințe despre cafea și tot ce înseamnă acest segment de piață.

Iubitorii de cafea vor putea degusta și achiziționa diferite sortimente de cafea.

Printre atracțiile acestui eveniment se numără și impresionantele demonstrații de Latte Art, unde puteți învăța arta de a desena pe cafea.

În cadrul târgului se vor organiza competiții în urma cărora se vor alege și finaliștii ce vor reprezenta România la campionatele mondiale de barista din: Melbourne – Australia în perioada 23-26 mai 2013 (WBC Championships& Brewers Cup) și Nice – Franța 26-28 iunie 2013 (Latte Art & Coffee in Good Spirits).

Campionatul Național de Barista va fi alcătuit din 5 competiții: Barista, Latte Art, Cafea cu alcool, Cafea la ibric și Cup tasting.

Un juriu internațional calificat, format din specialiști europeni din domeniul cafelei, va arbitra concurenții și va alege dintre ei finalistul care va reprezenta România.

Proba de Latte Art, care constă în arta de a desena pe cafea, va fi jurizată de un designer cunoscut, un fotograf, un specialist în cafea și un artist.

Tot în cadrul Târgului Coffee Lovers veți putea asista și la demonstrații de cafea la ibric și diverse metode de preparare a cafelei.

Salonul Internațional de cafea este singurul eveniment de acest gen din România și le oferă expozanților posibilitatea de a interacționa cu iubitorii de cafea, cu specialiștii din domenii conexe cafelei și de a afla noutățile din industria cafelei.

Eu voi merge să vizitez Târgul, din loialitate față de ”prietena” alături de care îmi încep fiecare zi.

Haideți și voi să degustați cafele din cele mai aromate, să învățați trucuri pentru prepararea și decorarea cafelei și să vă bucurați de spectacolul oferit de concurenții care aspiră să reprezinte România la campionatele mondiale de barista!

Accesul la acest eveniment este gratuit.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă Foto: 123rf.com

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: cafea, Coffee Lovers, degustare, Romexpo, targ
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement