Carnavalul de la Venetia 2016

Home « Evenimente « În Europa
Un prim motiv de distractie dincolo de granitele tarii dupa sarbatorile de iarna ar putea fi pentru romani Carnavalul de la Venetia . 
Carnavalul de la Venetia este una dintre cele mai populare festivitati din lume si are loc in fiecare an intr-unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei, avand loc in perioada 23 ianuarie - 09 februarie 2016.
In fiecare an, este aleasa tema principala a intregii manifestari, ce va fi urmarita cu atentie si dezvoltata in toate momentele Carnavalului: de la cele cu un nivel cultural ridicat (vernisaje de expozitii de pictura si sculptura, spectacole de teatru in aer liber sau traditionale) pana la cele cu tenta populara, menite sa atraga cat mai multi turisti.
Masti reprezentand personaje din Commedia dell'Arte, masti colorate si stralucitoare, masti cu pene sau nu, costume de epoca, muzica de viori, sala imensa de bal, intr-un palat pe Canal Grande, focuri de artificii cu licuriri in apa... bogatie, fast, placere, mister asta inseamna Carnavalul Venetian (eater.ro) .
Cand strabati canalele micute intr- gondola neagra (prea neagra, asemanatoare cu un sicriu, cum credeau unii scriitori), gondolierul poate sa iti cante sau sa iti spuna povesti despre locuri: sa iti arate pe unde a evadat Casanova din inchisoare, care sunt locurile unde se ascundeau indragostitii secolelor trecute, sau sa te treaca pe sub Puntea Suspinelor la apus, asigurandu-ti astfel iubire eterna…
În Piaţa San Marco, unde a fost construită grădină fantastică, inspirată din basme celebre, cu un parcurs verde cu jocuri de oglinzi, cu un imens portal având în faţă un maiestuos leu inspirat de picturile lui Arcimboldo, a fost prezentat, în deschiderea Carnavalului, spectacolul „Arlechino, slugă la doi stăpâni”, în interpretarea trupei Piccolo Teatro di Milano, avându-l în rolul principal pe marele Ferruccio Soleri, în regia lui Giorgio Strehler.
Pentru seară, sute de locuitori din orăşelul de la poalele munţilor au păşit, într- călătorie imaginară, pe străduţele încărcate de istorie ale Veneţiei, au călătorit cu gondolele, au vizitat piaţa San Marco (eater.ro) şi Palatul Dogilor, au aflat detalii despre istoria oraşului care rivaliza în putere cu mari imperii, dar şi despre Carnavalul care atrage an de an zeci de mii de turişti din toată lumea.
 
 
sursa foto: thediplomat
Publicat in: februarie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement