Istoria Cartofului in Irlanda

Home « Evenimente « În Europa
Cartoful a fost introdus in Irlanda la sfarsitul anilor 1500. In decursul a 200 de ani, acesta a inlocuit alimente precum ovazul si lactatele. Cartoful a devenit pilonul principal al alimentatiei irlandezilor. In 1840, dependenta locuitorilor de cartofi a condus la un dezastru cunoscut sub numele de foametea irlandeza de cartofi. O mare parte dintre fermieri cresteau un soi special de cartofi care era predispus la imbolnavire. 
 
O boala a cartofilor care a inceput in Belgia, a cuprins  si toata Irlanda. Aceasta a distrus in 1845 o treime din cultura nationala de cartofi si a declansat foamete pe scara larga. In urmatorii doi ani, aceasta boala a distrus doua treimi din recolta de cartofi a Irlandei. Mai mult de un milion de oameni au murit din cauza insectei care a distrus cultura de cartofi si alte doua milioane au emigrat in alte tari. Dupa ce boala cartofului a disparut, in ciuda  celor intamplate, irlandezii au continuat sa manance cartofi.
 
 
Sursa foto: projectdinnertime
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: istoria cartofului, Irlanda
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement