Londra gazduieste expozitia culinara elBulli

Home « Evenimente « În Europa

În această vară, dacă ai drum la Londra, află că Somerset House găzduieşte o expoziţie retrospectivă numită "expoziţia elBulli", pentru a onora cel mai iconic chef din lume, Ferran Adrià, şi creaţia sa cea mai importantă, restaurantul elBulli.

Ferran Adrià este cunoscut pentru contribuţia importantă adusă bucătăriei moleculare, unul dintre cele mai influente curente din lumea gastronomică.

În parteneriat cu Estrella Damm, elBulli este prima expoziţie din lume dedicată unui bucătar şi restaurantului lui.

Retrospectiva prezintă arta de a găti şi cea care se dezvăluie în spatele camerelor de luat vederi, a laboratorului pe care îl deţine legendarul şi bucătarul de renume internaţional, care a încântat de mai bine de 5 decenii mesenii veniţi în Cala Montjoi, un mic golf pitoresc pe coasta catalană de lângă Roses.

Deschisă începând cu 5 iulie, expoziţia elBulli doreşte să arate fiecărui curios ce înseamnă bucătăria moleculară făurită în restaurantul lui Ferran, care s-a închis anul trecut, când chef-ul a considerat că e timpul unei etape noi de inovaţie în viaţa lui.

Zilnic între orele 10.00-18.00, poţi vedea pe viu instalaţii multimedia cu ingredientele esenţiale din gastronomia moleculară şi cum au gândit Ferran Adrià şi echipa lui cele mai celebre feluri de mâncare de la restaurant. Inclusiv se pot vedea desene şi notiţe scrise de mână în timpul procesului de creaţie.

Vei rămâne fascinat de întregul proces care reproduce fidel cantitatea, dimensiunea, culoarea şi montajul pe farfurie, chiar şi aranjarea tacâmurilor pe masă. De asemenea, te vei putea delecta cu toate cronicile restaurantului, vei vedea fotografii şi înregistrări cu Adrià, echipa sa şi oaspeţi de seamă, printre care se numără Regele Spaniei, Juan Carlos, şi mulţi alţii.

Adrià este foarte mândru de această expoziţie, "chiar dacă restaurantul El Bulli este acum închis, spiritul de elBulli este încă prezent şi această expoziţie este una dintre modalităţile prin care îl menţinem aşa. Pentru unii, sper că va reînvia amintiri bune, şi pentru alţii va fi o experienţă culinară unică".

Expoziţia elBulli este o odă adusă creativităţii, imaginaţiei, inovaţiei, talentului şi muncii în echipă, doar nu degeaba scopul elBulli a fost dintotdeauna atingerea perfecţiunii, fapt care s-a şi întâmplat în anii trecuţi.

Somerset House g
ăzduieşte această expoziţie până la sfârşitul lunii septembrie, aşa că ai timp berechet să-i faci o vizită.

 

 

Irina B.

sursa foto: florianajucantravel.com

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: bucataria moleculara, El Bulli, Ferran Adria, restaurant, restaurant
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement